OMT adviseert heropening horeca met sluiting om 20.00 uur


Horeca kan heropenen als het aan het OMT ligt

Advies - Het Outbreak Management Team (OMT) heeft geadviseerd de horeca- en cultuursector te openen tot 20.00 uur. Het adviesteam acht het op basis van de huidige besmettingscijfers en redelijk stabiele ziekenhuisopnames het verantwoord een aantal maatregelen te versoepelen en de horeca te heropenen tot 20.00 uur.

Sommige media melden zelfs dat mogelijk de cultuur- en sportsector nog langer open mogen blijven, omdat met een sluitingstijdstip van 20.00 uur voor deze sectoren lastig is te werken. Ook de horeca heeft gevraagd langer door te mogen gaan, met de gasten die al binnen zijn voor 20.00 uur.

Bovendien zou in het OMT-advies ook staan dat publiek bij sportwedstrijden weer is toegestaan en zouden ook evenementen weer mogen.

Het OMT-advies wordt maandag in het kabinet besproken. Dinsdagavond staat de persconferentie gepland van premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers waar het definitieve kabinetsbesluit bekend wordt gemaakt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Lees bericht



Nederlanders gebruiken vaker voedingssupplementen

Onderzoek - Het volgen van een gezonde levensstijl speelt een belangrijke rol in het leven van veel Nederlanders (88%). Ze proberen om gezonder te eten, voldoende te slapen en veel te bewegen, en maken daarnaast ook steeds vaker gebruik van ondersteunende middelen om gezond te blijven.

Lees bericht

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid