PURA behaalt Bronzen Ecovadis Medaille in duurzaamheid


Erkenning - PURA heeft onlangs de bronzen medaille behaald in de duurzaamheidsprestatiemonitor van Ecovadis. Dit resultaat plaatst het bedrijf  in de top 35% van de tienduizenden bedrijven wereldwijd die door Ecovadis zijn beoordeeld. De erkenning zorgt er voor dat PURA zich positioneert PURA als een van de meest duurzame cateraars van Nederland.

“In een wereld waarin de roep om duurzaamheid steeds luider klinkt, worden keurmerken en duurzaamheidsbeoordelingen vaak gezien als de gidsen die ons naar een meer verantwoorde consumptie leiden,” aldus PURA in een toelichting. Ecovadis is een wereldwijd erkent platform dat de duurzaamheid van bedrijven beoordeelt op basis van hun milieu-, sociale en ethische prestaties.

Meer impact

De afgelopen maanden is PURA beoordeeld met de bronzen medaille als resultaat. Externe beoordelingen van Ecovadis bevatten een objectieve en onpartijdige evaluatie van de inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Dit stelt bedrijven in staat om de prestaties te meten en te vergelijken met internationale standaarden en praktijken. Door deze externe maatstaven na te streven kunnen bedrijven hun inspanningen richten op gebieden waar ze verbetering nodig hebben en de sterke punten benutten om nog meer impact te maken. Cas van der Heijden: “Ons team heeft het afgelopen jaar nauwgezet samengewerkt om ons beleid en de praktijk met betrekking tot verschillende duurzaamheidsaspecten, zoals milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop, in kaart te brengen. De medaille is een internationale erkenning van onze voortdurende inspanningen om het duurzaamheidsniveau van onze activiteiten te verbeteren. Het is dan ook onze intentie om te blijven streven naar een verbetering van onze duurzaamheidsprestaties, en we zetten ons in om in 2025 een zilveren medaille te behalen.”

PURA | LaVie Catering opereert onder de merknamen PURA GO, PURA Bedrijfscatering, PURA Vending en LaVie Catering.

Bron: PURA/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD kiest voor Mediterraan dieet als kompas

Catering – CIRFOOD heeft een veel belovende periode achter de rug. Zo wist het cateringbedrijf vorig jaar Ecovadis Platinum te behalen en dit jaar Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daarnaast zette het van oorsprong Italiaanse bedrijf duidelijke stappen in het verder verduurzamen en gezonder maken van het aanbod aan eten en drinken. Niet voor niets laat de coöperatie...

Lees bericht




Vooral veel vendingnieuws op beurs Facilitair

Vakbeurs – De beurs Facilitair en Gebouwenbeheer, onlangs gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, was weliswaar kleiner dan de vorige editie, maar liet desalniettemin wel een aantal nieuwe ontwikkelingen zien. Vooral op gebied van vending waren er nieuwe oplossingen te zien, al dan niet als aanvulling op locaties waar reguliere catering een probleem is.

Lees bericht


STUARK gaat samenwerken met cateringconcept PURA GO

Vending - STUARK, leverancier van ambachtelijke kwark naturel in een knijpzak, gaat een samenwerking aan met het PURA GO. Door deze samenwerking komt de eiwitrijke, ambachtelijke kwark beschikbaar op de werkplekken waar het PURA GO-concept de catering verzorgt.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid