Restaurant krijgt waarschuwing omdat het de deuren voor publiek opende
Coronamaatregelen – De Kiet in Eindhoven heeft een waarschuwing gekregen omdat het bbq-restaurant zondagavond ondanks de coronamaatregelen toch de deuren opende voor publiek.
Volgens een bericht van het Eindovens Dagblad hadden de twee ondernemers genoeg van de lockdown en wilden zij niet langer toekijken hoe hun zaak afstevende op een mogelijk faillissement. In een videoboodschap op facebook hadden zij melding gemaakt dat het restaurant de deuren zondagavond weer ging openen. Volgens het bericht op de site van ED zat het restaurant rond 20.40 uur ramvol.
De ondernemers zijn van mening dat je als ondernemer geen vrijheid gaat krijgen, maar dat je het moet nemen. Zij wilden niet langer toekijken hoe horecaondernemers genoodzaakt zijn hun personeel te ontslaan en wilden met hun opening een ondernemersdaad stellen. Na bezoek van de politie hebben zij de deuren toch maar weer dicht gesloten. Bij overtredingen van de coronamaatregelen, zeker bij herhaling, kan een gemeente besluiten tot een forse boete en de horecalocatie voor langere tijd te sluiten, ook voor afhalen en bezorgen.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Van Gelder gaat plantaardig maatwerk leveren
Introductie – Groente en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk gaat plantaardig maatwerk leveren voor horecaondernemers. Het gaat om duurzame, gezonde en plantaardige producten voor de zorg- en horecasector.
Lees berichtDrie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag
Onderzoek - Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen hun baan op te zeggen, zo blijkt uit nieuw onderzoek onder horecamedewerkers. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verdrievoudigd.
Lees berichtGrapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam
Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees berichtSchiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees bericht