Rotterdamse New Fork experimenteert met smart catering


Catering - Dat werknemers na de coronapandemie deels thuis blijven werken - het hybride werken - en bedrijven minder kantoorruimte aanhouden, heeft een enorme impact op bedrijfskantines en bedrijfscatering. Daarom experimenteert het Rotterdamse New Fork sinds deze week met een nieuwe en slimme cateringpropositie: New Fork pick-up points, waar thuiswerkers vanaf elke plek in Rotterdam op maximaal 15 minuten loopafstand hun zakelijke lunch kunnen afhalen.

Wie ’s middags wil afhalen kan 's ochtends tot 9:30 uur de lunch via de nieuwe New Fork app bestellen. Yorick van Baarsel van New Fork: "Op deze manier voelen thuiswerkers zich betrokken bij kantoor en eten ze een kwalitatieve gezonde lunch zoals op kantoor. Wij noemen dit smart catering omdat voedselverspilling tot het verleden behoort en er gebruik gemaakt wordt van software om de bedrijfsprocessen te managen. Ook is er de keuze waar de lunches geleverd moeten worden: kantoor of op het New Fork Pick-up point. Wij verwachten dat smart catering de toekomst heeft en daarom experimenteren wij met dit soort concepten.”

Om te leren

De horeca in het algemeen heeft het behoorlijk voor haar kiezen gekregen de afgelopen jaren. Maar het ondernemerschap heeft daaronder niet geleden, volgens Van Baarsel. “Wij denken dat het hybride werken blijft en daarom rollen we deze propositie uit in Rotterdam, want van experimenteren kun je leren. Blijkt het een succes dan is het uit te rollen over de rest van Nederland."

Pick-up points

New Fork pick-up points kunnen allerlei soorten horecazaken zijn die het belang van gezonde lunches onderstrepen. Één van de pick-up points is snackbar De Frietboutique van het Rotterdamse ondernemers duo Sammy en Pebbles. In eerste instantie wellicht een vreemde keuze omdat friet niet direct bekend staat als het meest gezonde product. Pebbles van de Frietboutique: “We willen door deze samenwerking een bijdrage leveren aan gezonde bedrijfslunches voor medewerkers die thuis werken. Elke dag friet van de Frietboutique raden wij om gezondheidsredenen niet aan, maar afwisseling van spijs doet eten. Dus na een aantal dagen de gezonde bedrijfslunch van New Fork zal dat frietje op de vrijdag extra lekker smaken.”

Bron: New Fork/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht



Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid