Stichting Vitam doneert gezonde maaltijden voor 270 gezinnen
Actie - Stichting Vitam Doet Goed van cateraar Vitam heeft onlangs maaltijdpakketten gedoneerd aan de Voedselbank in Den Bosch. Met de actie maakte de stichting ruim 270 gezinnen blij met een verse maaltijd voor de feestdagen.
In Nederland leven bijna een miljoen mensen onder de armoedegrens. Voedselbanken helpen die gezinnen door voedsel te doneren. Veel levensmiddelenbedrijven, grossiers en foodservicebedrijven doen hier aan mee. Ook Stichting Vitam Doet Goed leverde dit jaar een bijdrage met het leveren van een pasta penne rigate, een verse maaltijd boordevol groenten.
Good Food-pastasaus
Het maaltijdpakket bestond uit verse ingrediënten, waaronder courgette, wortel, ui, pastasaus, penne, capri sun en mandarijnen. Hiermee konden de gezinnen thuis eenvoudig een verse maaltijd bereiden. De pastasaus in het pakket is van de eigen Good Food-productlijn van Vitam en is gemaakt van het overschot van de tomaten van Zorgboerderij Kwekerij Osdorp, waar de kassen iedere zomer overvol raken. Met 80% tomaten en natuurlijke smaakmakers als ui, basilicum en knoflook, is dit niet alleen een lekkere, maar ook een gezonde pastasaus.
Stichting Vitam Doet Goed
Stichting Vitam Doet Goed is opgericht met als doel kinderen alles te leren over een gezonde en verantwoorde levensstijl; waarom dat belangrijk is, wat dan precies gezond is, maar vooral hoe lekker én leuk het is om gezond te leven. Samen met vrijwilligers en partners organiseert de stichting jaarlijks verschillende activiteiten om kinderen op speelse wijze bewust te maken van het belang van gezonde voeding en voldoende ontspanning en beweging in hun dagelijks leven.
Bron: Vitam
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025
Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees berichtVitam vervangt koemelk standaard voor havermelk op Erasmus
Catering - Vanaf 6 mei 2024 start cateraar Vitam op de Erasmus Universiteit Rotterdam met het havermelkproject en serveren zij voortaan standaard havermelk in plaats van koemelk. Voor de havermelk betaalt de gast €2,42. Willen zij toch koemelk dan betalen zij daarvoor extra.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtSodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart
Catering - Vanaf maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees bericht