Supermarkten halen hoogste weekomzet ooit
Supermarkten – Dat de supermarkten hoge omzetten realiseren door de sluiting van de horeca is bekend. De coronamaatregelen zorgden de afgelopen maanden er voor dat de supermarktomzet al met circa 6.2% extra toenamen. Nu sinds 15 december ook non-essentiële winkels gesloten zijn, is de omzet van supermarkten nog meer gestegen, zo laat onderzoeksbureau Nielsen weten.
In week 51 is met € 1,02 miljard de hoogste supermarktomzet ooit genoteerd. Met deze topomzet is het record van week 51 in 2017 gebroken. De omzet in week 51 ligt dit jaar 13.3% hoger dan de omzet in dezelfde week vorig jaar. Naast meer omzet uit etenswaren, is er ook meer vraag naar tabaksartikelen, cadeaukaarten en (kras)loten. Door winkelsluitingen van o.a. Tabak&Gemak winkels, moeten consumenten nu uitwijken naar de supermarkt.
Met nog enkele dagen te gaan voor Kerst bestaat de mogelijkheid dat ook week 52 een topweek gaat worden, zo verwacht Nielsen. Alhoewel restaurantbezoek deels wordt vervangen door afhaal meer-gangenmenu’s, zullen ook veel Nederlanders met Kerst zelf in de keuken aan de slag gaan. Door de huidige beperkende maatregelen is het niet denkbeeldig dat men zich daarbij op extra luxe trakteert en de supermarktomzet tot nieuwe hoogte stuwt.
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Van Gelder gaat plantaardig maatwerk leveren
Introductie – Groente en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk gaat plantaardig maatwerk leveren voor horecaondernemers. Het gaat om duurzame, gezonde en plantaardige producten voor de zorg- en horecasector.
Lees berichtDrie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag
Onderzoek - Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen hun baan op te zeggen, zo blijkt uit nieuw onderzoek onder horecamedewerkers. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verdrievoudigd.
Lees berichtWakker Dier signaleert daling vleesverkoop supermarkten
Analyse – Uit verkoopdata van marktonderzoekbureau Circana signaleert Wakker Dier dat de vleesverkopen de laatste vier jaar met 16,4 procent zijn gedaald. Ook vorig jaar verkochten supermarkten 2,3 procent minder vlees dan het jaar ervoor. “Veel consumenten eten al minder vlees en ook de meeste supermarkten zetten nu in op meer plantaardig. Dat telt inmiddels aardig op,” aldus Collin Molenaar van Wakker Dier...
Lees berichtGrapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam
Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees berichtSchiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees bericht