Verscentrum Nederland wil met overname De Oude Molen aanbod vergroten

Door de samenwerking ontstaat een sterke combinatie van Boon, Verscentrum Nederland en De Oude Molen

Nieuws - Verscentrum Nederland (VCN) neemt per 1 juli 2017 alles activiteiten over van De Oude Molen. Door het samengaan kan er volgens beide bedrijven een compleet assortiment worden geboden en beter worden ingespeeld op de behoefte van de klant.

De overname levert volgens Verscentrum Nederland kansen op voor zelfstandige ondernemers, seizoenwinkels en rijdende winkels. Bij VCN bestaat al langer de behoefte om de kleinschalige retail verder uit te bouwen, omdat er in deze markt een grote behoefte is aan een passende logistieke dienstverlening, waaronder het kunnen bestellen en ontvangen per consumenteneenheid. Hierin speelt Boon Beheer als eigenaar van VCN een belangrijke rol. Boon beschikt namelijk over de eigen retailformules Boon’s Markt en MCD en levert aan vaste groothandelsafnemers waaronder Agrimarkt en diverse zelfstandige ondernemers.

Combinatie
Door de samenwerking ontstaat een sterke combinatie van Boon, VCN en de Oude Molen waarvan volgens betrokken partijen ‘de organisaties en klanten profijt zullen hebben’. In de nieuwe situatie komt er op stukniveau een zeer breed retail- en foodservice assortiment beschikbaar tegen een concurrerende prijs.
De Oude Molen bestaat al meer dan 40 jaar en heeft met name in de grensstreek zijn afzetgebied. Vanuit het dc in Almelo worden 5 dagen per week supermarkten, rijdende winkels, slijterijen, campingwinkels, speciaalzaken en bedrijfskantines beleverd. Verscentrum Nederland bedenkt en ontwikkelt vernieuwende concepten voor het online doen van dagelijkse boodschappen (retail en foodservice) en kopen van maaltijden in de intramurale en extramurale zorg. Bij VCN werken 300 medewerkers verdeeld over drie vestigingen met een hoofdkantoor in Sassenheim.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk