YB wordt de nieuwe merknaam voor Yoghurt Barn


Formulenieuws - Yoghurt Barn verandert haar naam en logo naar YB. De opkomst van plantaardige producten en de wens nieuwe markten en landen te betreden liggen aan de naamswijziging ten grondslag.

Bij de start van Yoghurt Barn wilden de oprichters Wouter en Esther Staal hun gasten inspireren met biologische zuivel in hun “Barns”. Het doel was om gezond eten toegankelijk te maken met biologische zuivel als de standaard. Nu de plantaardige ontwikkelingen in de markt elkaar zo snel opvolgen, vinden zij het noodzakelijk om de ambitie flink aan te scherpen. Wouter Staal: “We nemen de geschiedenis mee en slaan een nieuw hoofdstuk open. Eén waarin we stevige ambities hebben met onze visie om de planet’s favourite healthy pleasure te zijn en blijven. In Nederland en erbuiten, in de horeca en in andere kanalen. Want in de afgelopen  jaren zijn we zoveel meer geworden dan alleen maar yoghurt.”

Volgens Staal laat het bedrijf met YB zien waar de herkomst ligt, maar wordt tevens de weg vrijgemaakt voor internationale uitbreiding, met een plantaardige focus en groei in nieuwe kanalen. “Alles wat we nieuw doen is 100% plantaardig, terwijl we onze huidige 13 Barns zo snel mogelijk omzetten zodra de producten het qua smaak en beleving toestaan. En als het er niet is, dan ontwikkelen we het zelf, “ aldus Staal. “We zijn ervan overtuigd dat deze rebranding past bij de aangescherpte positionering van vorig jaar en de groeipotentie versterkt.”

Bron: YB/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht

Wakker Dier signaleert daling vleesverkoop supermarkten

Analyse – Uit verkoopdata van marktonderzoekbureau Circana signaleert Wakker Dier dat de vleesverkopen de laatste vier jaar met 16,4 procent zijn gedaald. Ook vorig jaar verkochten supermarkten 2,3 procent minder vlees dan het jaar ervoor. “Veel consumenten eten al minder vlees en ook de meeste supermarkten zetten nu in op meer plantaardig. Dat telt inmiddels aardig op,” aldus Collin Molenaar van Wakker Dier...

Lees bericht




REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid