Handreiking RIVM voor veilige heropening bedrijven en instellingen
Protocol – Een deel van de bedrijven en instellingen gaat weer open op 1 juni. Het gaat dan bijvoorbeeld om restaurants en cafés (incl. terrassen), bioscopen, bibliotheken, musea, monumenten en culturele instellingen en/of activiteiten zoals theater en concertzalen. Om er voor te zorgen dat mensen zo veilig mogelijk in deze voorzieningen kunnen werken en ook bezoekers en gasten veilig zijn heeft het RIVM een handleiding gepubliceerd met daarin alle belangrijke regels om veilig de ’anderhalvemeter-samenleving’ op te starten.
Uiteraard hebben verschillende brancheverenigingen hiervoor ook protocollen opgesteld, maar voor wie de richtlijnen wil weten vanuit de RIVM kan op de site van het RIVM terecht, waar een volledige handreiking staat uitgewerkt. Zie daarvoor: https://www.rivm.nl/handreiking-veilige-heropening-bedrijven-en-instellingen
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
JOGG-aanpak gemeenten werkt niet
Analyse – Gemeente en wijken die met de zogenaamde JOGG-aanpak het aantal kinderen met overgewicht willen tegengaan, kunnen de gelden beter aan andere zaken uitgeven. Daar waar er met de JOGG-aanpak wordt gewerkt is er namelijk na acht jaar geen afname van het aantal kinderen met overgewicht te zien. Dat blijkt uit een analyse van het RIVM, waarvan Binnenlandsbestuur melding maakt.
Lees berichtVBZ: RIVM meet structurele daling inname suiker
Onderzoek - Inwoners van Nederland krijgen gemiddeld minder suiker en zout binnen en meer vezels. Dit blijkt uit cijfers van de Voedselconsumptiepeiling van RIVM, waarover de branchevereniging VBZ bericht.
Lees berichtRIVM ziet suikerinname door frisdranken snel dalen
Onderzoek - De totale suikerinname is in de periode 2019-2021 met 10,2% gedaald; dat is voor het grootste deel dankzij de daling van het suikergehalte in niet-alcoholische dranken. Nederlanders krijgen op die manier steeds minder suiker binnen via non-alcoholische dranken, zo blijkt uit een vorige week gepubliceerde Voedselconsumptiepeiling 2019-2021 (VCP) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Lees berichtNaar een gezonder voedselaanbod, ook out-of-home
Congres - Wat is nodig om het voedselaanbod voor consumptie buitenshuis te verbeteren en hoe kan de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) daaraan bijdragen? Tijdens de inspiratiesessie ‘NAPV voor out-of-home en kant-en-klaar’ op 28 november, boog een dertigtal praktijkdeskundigen zich samen met experts van het RIVM en het Voedingscentrum over dit vraagstuk.
Lees berichtRaad voor Volksgezondheid neemt Frietmanifest in ontvangst
Actie – Maandag 1 november neemt directeur Stannie Driessen van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) het frietmanifest in ontvangst. In dit manifest wordt gesteld dat cafetaria’s, snackbars en frituurzaken niet de oorzaak zijn van de gezondheidsachterstand in Nederland. Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) wil met dit manifest tegenwicht bieden aan de gemeenten die nieuwe snackbars willen weren.
Lees berichtAantal volwassen rokers en overmatige drinkers gedaald in 2020
Marktanalyse - In 2020 gaf 20 procent van de volwassenen aan wel eens te roken, in 2019 was dit nog bijna 22 procent. Van de 18-plussers was 7 procent een overmatige drinker, een lichte daling ten opzichte van 2019. Het aandeel zware drinkers bleef gelijk, evenals het aandeel volwassenen met overgewicht en obesitas. Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2020 van het CBS, in samenwerking met...
Lees bericht