Burgers’ Zoo opent in Arnhem vernieuwd Bush Restaurant
Dierentuin - Burgers’ Zoo in Arnhem heeft een nieuw Bush Restaurant geopend. Aziatisch streetfood is de inspiratie voor het restaurant dat de kleuren en sfeer van het tropisch regenwoud toont. Overdag is het Bush Restaurant open voor regulier dagbezoek en in de avonduren voor zakelijke borrels en diners.
Het nieuwe restaurant biedt plaats aan 400 gasten die aan tafels kunnen zitten of op intieme bankjes in half afgeschermde zitgedeelten. De gasten die in de serre plaatsnemen hebben een direct contact met de dieren in de jungle. Zij worden slechts gescheiden door fijn gaaswerk en horen en zien de dieren die in het nagebouwde regenwoud zich vrijelijk kunnen bewegen. De versierselen aan de wand en in de toiletten waarvoor dieren uit het regenwoud zijn gebruikt versterken de regenwoudsfeer in het restaurant. Communicatieman Bas Lukkenaar van Burgers’ Zoo is zichtbaar trots op het ontwerp en de uitwerking: “Als park willen de dieren grote vrijheid geven en dat houdt ook in dat mensen die ons park bezoeken de zintuigen ‘aan’ hebben staan. Dat proberen we meer te stimuleren en daar past dit restaurantconcept uitstekend bij.”
Plantaardig
Het aanbod in het Bush Restaurant is zo duurzaam als mogelijk en de bezoeker vindt er een menukaart met een ruim aanbod aan vegetarische gerechten. Voor het aanbod wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van lokale bedrijven. Lukkenaar: “Helemaal in lijn met onze inspiratiebron Aziatisch streetfood, worden alle lekkernijen niet alleen heel kleurrijk en verleidelijk gepresenteerd, het aanbod is ook heel herkenbaar en dus perfect voor het brede publiek dat Burgers’ Zoo bezoekt. We gaan niet zover dat vlees eruit gaat, maar het menu nu heeft wel een andere verhouding dan voorheen. Zo is in het Bush Restaurant friet verkrijgbaar, maar dan bijvoorbeeld met rendang waardoor het een Aziatische twist heeft. In ons reguliere Park Restaurant is dit eveneens zo, want daar bieden we friet en kroketten in combinatie met een mooi aanbod gezondere alternatieven.”
Zelfvoorzienend
De gerechten in eigen beheer maken is een bewuste keuze bij Burgers’ Zoo. Lukkenaar: “Als je alles zelf maakt heb je het proces ook beter in beeld. We hebben mensen in dienst die al jaren in de decembervakantie de Pasar Malam verzorgen, dus aan ervaring op dit gebied ontbreekt het niet. We willen voedselderving tegengaan en snijafval een tweede leven geven. Als park kiezen we er ook voor om steeds meer zelfvoorzienend te zijn. We koken elektrisch dat we weer zelf opwekken. Het snijafval kan verwerkt worden en een tweede leven krijgen als soep of in een gerecht, of ingezet worden als voedsel voor de dieren. Sinds 2004 hebben we al de ‘green key’ in goud, maar we willen toch altijd verdere stappen blijven zetten.” Dat de keuken in eigen beheer plaatsvindt, heeft ook nog een ander voordeel. Niet alleen zorgt de keuken voor de zakelijke bijeenkomsten die boven het Bush Restaurant plaatsvinden, op termijn is het ook de bedoeling dat er in het restaurant á la carte gewerkt gaat worden. Vooral voor wat kleinere gezelschappen. “De kennis is er en de ruimte, maar alles moet praktisch haalbaar zijn”, aldus Lukkenaar.
(Dit artikel is eerder gepubliceerd in @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Van Gelder gaat plantaardig maatwerk leveren
Introductie – Groente en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk gaat plantaardig maatwerk leveren voor horecaondernemers. Het gaat om duurzame, gezonde en plantaardige producten voor de zorg- en horecasector.
Lees berichtSodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025
Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.
Lees berichtWakker Dier signaleert daling vleesverkoop supermarkten
Analyse – Uit verkoopdata van marktonderzoekbureau Circana signaleert Wakker Dier dat de vleesverkopen de laatste vier jaar met 16,4 procent zijn gedaald. Ook vorig jaar verkochten supermarkten 2,3 procent minder vlees dan het jaar ervoor. “Veel consumenten eten al minder vlees en ook de meeste supermarkten zetten nu in op meer plantaardig. Dat telt inmiddels aardig op,” aldus Collin Molenaar van Wakker Dier...
Lees berichtFlora Professional introduceert plantaardige ijsmix
Introductie - Flora Professional komt met een nieuwe plantaardige ijsmix. Een zuivelalternatief voor professionals die op zoek zijn naar zuivel- en allergeenvrije mogelijkheden.
Lees berichtKarma Kebab-oprichter Hidde Stolkwijk legt taken neer
Persoonlijk - Hidde Stolkwijk, één van de oprichters van vegan foodconcept Karma Kebab, heeft besloten zijn taken per eind mei neer te leggen. Wat hij hierna gaat doen is niet bekend. Stolkwijk maakt zijn vertrek bekend op Linkedin.
Lees berichtREWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt
Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.
Lees bericht