HMSHost neemt exploitatie van Burger King en La Place over van NS

La Place op het station is een van de formules die wordt overgedragen aan HMSHost

Reizigershops – De winkels van La Place en Burger King op alle treinstations in Nederland worden in december niet meer door NS Stations geëxploiteerd, maar door HMSHost. De overdracht maakt onderdeel uit van een eerdere strategiewijziging binnen NS Stations om ketens, die door anderen beter kunnen worden gerund, over te dragen. De overdracht wacht nog op goedkeuring van de OR.

De exploitatiewijziging per december wordt bevestigd door NS-woordvoerder Eric Trinthamer. In een toelichting laat hij weten dat het personeel van beide ketens al op de hoogte zijn gebracht van de mogelijkheid dat de vestigingen door een ander zouden kunnen worden overgenomen. NS heeft eerder bij mondde van de toenmalige CEO Tim Hughes laten weten dat het geen vanzelfsprekendheid moet zijn dat NS-medewerkers op stations hamburger bakken. “We voorzien als NS Stations met onze formules in een belangrijke behoefte van de reizigers, maar dat wil niet zeggen dat er geen partijen in de markt zijn die de exploitatie wellicht beter kunnen dan dat wij dat kunnen.” Woordvoerder Trinthamer illustreert het nieuwe uitbestedingsbeleid aan de hand van de toiletten op de stations. “Als NS wilden wij dat de toiletten op alle stations op een gelijke wijze worden onderhouden. Dat is met een externe partij beter en gemakkelijk te realiseren. Vandaar dat wij een samenwerking zijn aangegaan met Sanifair, die dat op alle locaties verzorgt.”

Andere formules

Trinthamer laat weten dat NS Stations niet uitsluit dat ook andere franchiseformules bij het vinden van een geschikte partij worden overgedragen. “Uiteraard gelden bij het vinden van een dergelijke partij wel onze voorwaarden op het gebied van veiligheid, hygiëne en nog een paar andere zaken.”

Lees meer over de ontwikkelingen bij NS Stations in de komende editie van @FoodClicks, die morgen verschijnt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek