SPAR university wil ‘rookvrije campusterreinen’ en stopt met tabakverkoop


Scholen - In SPAR university verkooppunten op campusterreinen kan vanaf 31 mei geen tabak meer worden gekocht. SPAR is van mening dat het niet meer verkopen van rookwaren op hogeschool- en universiteitsterreinen past ‘bij een eerste stap richting een rookvrije generatie’. Bij twee van de negen vestigingen van SPAR university werd al geen tabak verkocht en nu volgen ook de andere zeven winkels. SPAR university gaat hiermee ook de samenwerking aan met diverse commissies van Hogescholen en Universiteiten die zich steeds vaker aansluiten bij de wijziging van de Tabakswet. Hierin moeten alle schoolterreinen en dus ook die van HBO en WO per 1 augustus 2020 volledig rookvrij zijn. Het ‘super healthy-schap’ werd door SPAR university in april 2017 in de zevende winkel SPAR university bij de Radboud Universiteit in Nijmegen gelanceerd. Volgens SPAR bleek het schap waar alle gezonde producten bij elkaar staan gepresenteerd ‘een hit’ onder studenten. Inmiddels is het super healthy-schap een belangrijk onderdeel van de formule van SPAR university.  Ook buurt en enjoy Vooruitlopend op het uitstalverbod dat in 2020 van kracht zal gaan, plaatst SPAR ook in de buurt en enjoy winkels de tabaks- en rookwaren uit het zicht. De tabaksmeubelen worden in het tweede kwartaal van 2019 afgesloten met deuren. De city winkels volgen later in 2019. SPAR university telt op dit moment negen winkels op universiteits- en/of hoge schoolterreinen. Scholen - In SPAR university verkooppunten op campusterreinen kan vanaf 31 mei geen tabak meer worden gekocht. SPAR is van mening dat het niet meer verkopen van rookwaren op hogeschool- en universiteitsterreinen past ‘bij een eerste stap richting een rookvrije generatie’. Bij twee van de negen vestigingen van SPAR university werd al geen tabak verkocht en nu volgen ook de andere zeven winkels. SPAR university gaat hiermee ook de samenwerking aan met diverse commissies van Hogescholen en Universiteiten die zich steeds vaker aansluiten bij de wijziging van de Tabakswet. Hierin moeten alle schoolterreinen en dus ook die van HBO en WO per 1 augustus 2020 volledig rookvrij zijn. Het ‘super healthy-schap’ werd door SPAR university in april 2017 in de zevende winkel SPAR university bij de Radboud Universiteit in Nijmegen gelanceerd. Volgens SPAR bleek het schap waar alle gezonde producten bij elkaar staan gepresenteerd ‘een hit’ onder studenten. Inmiddels is het super healthy-schap een belangrijk onderdeel van de formule van SPAR university.  Ook buurt en enjoy Vooruitlopend op het uitstalverbod dat in 2020 van kracht zal gaan, plaatst SPAR ook in de buurt en enjoy winkels de tabaks- en rookwaren uit het zicht. De tabaksmeubelen worden in het tweede kwartaal van 2019 afgesloten met deuren. De city winkels volgen later in 2019. SPAR university telt op dit moment negen winkels op universiteits- en/of hoge schoolterreinen.

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Met Compass verdwijnen ook de AH to go’s bij hogeschool Saxion

Schoolcatering –Compass Group  wordt per 1 januari volgend jaar de nieuwe cateraar van hogeschool Saxion op de locaties Enschede, Deventer en Apeldoorn. Hierdoor sluiten ook de twee aanwezige AH to go’s op de locaties Enschede en Deventer, die door de vorige cateraar Appèl werden geëxploiteerd. De locaties worden nu omgebouwd naar SPAR University.

Lees bericht


Spar University plaatst 5 The Taste by Spar-vendingmachines

Formulenieuws – Ondernemer Martijn ten Berge, Chief Growth Officer van SPAR Together Better en ontwikkelaar van de formule Spar University, heeft onlangs vijf ‘slimme koelkasten’  geplaatst van The Taste by Spar. Eerder plaatste de Spar-organisatie ook al zo’n vendingmachine op Rotterdam Centraal Station.

Lees bericht



SPAR university’s openen 16 augustus weer de deuren

Formulenieuws – Met het opstarten van de universiteiten en hogescholen met fysieke onderwijs, na de zomer, gaan ook de Spar university’s weer open. Vanaf maandag 16 augustus zijn alle gemakswinkels op de campus-terreinen weer geopend voor de studenten en medewerkers.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid