Spare Rib Express wil groeien in Duitsland

Spare Rib Express klaar voor groei in Duitsland

Formulenieuws - Met inmiddels 57 filialen in Nederlanden nog 5 in de planning voor de komende periode is Spare Rib Express klaar voor groei bij onze oosterburen. Ook omdat er al enkele jaren ervaringen zijn opgedaan in een bezorgfiliaal in het Duitse Nürnberg.

De vestiging in Nürnberg is in samenwerking met Duits marketingbureau de afgelopen jaren succesvol gemaakt, laat David Pinedo, Commercieel Manager Spare Rib Express. Die samenwerking werd gezocht omdat Spare Rib Express een Nederlandse franchiseformule is en de organisatie geen Nederlands  concept op de Duitse markt wilde.

De formule is in de afgelopen jaren geschikt gemaakt voor de Duitse markt en nu klaar voor verdere expansie. Dat die stap terecht is laat volgens Pinedo ook de cijfers zien van de vestiging in Nürnberg. In 2018 steeg de omzet met +48% en ook dit jaar noteert het bezorgrestaurant een omzetstijging van +28% tot april 2019. “Reden genoeg voor ons om het concept op andere locaties in Duitsland te vestigen”, aldus de commercieel manager.

In samenwerking met het Duitse marketingbureau is Spare Rib Express nu actief aan het werven voor franchisenemers in Noordrijn-Westfalen met als focuslocaties Düsseldorf, Dortmund, Duisburg, Essen en Münster. Noordrijn-Westfalen heeft de voorkeur omdat de locaties in dit gebied goed zijn te bevoorraden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek