Heineken start ‘ciderseizoen’ met nieuwe variant

Introductie – Met de start van het terrasseizoen zet Heineken ook weer volop in op de ciders. Omdat steeds meer Nederlanders de smaak van ciders te pakken krijgen, breidt de brouwer het assortiment uit met een nieuwe smaakvariant: de Classic Apple. De komende tijd is het...

Eerste Nederlandse Baskin-Robbins gelijk wereldprimeur

Formulenieuws – De allereerste Baskin-Robbins in Nederland is direct de nieuwe standaard voor alle 7.900 locaties die het Amerikaanse ijsmerk heeft over de wereld. Nabil Besali, CEO van Amba Daoud BV en masterfranchisenemer van Baskin-Robbins in Nederland, heeft het...

McDonald’s start in New York met verse hamburgers

Buitenland – Hamburgerketen McDonald’s is in New York gestart met de verkoop van hamburgers, gemaakt van vers vlees in plaats van diepgevroren vlees. Een test in Dallas en Tulsa leverde zulke goede respons op van klanten dat de hamburgergigant het aandurft om er in New York mee...

Domino’s start 30 april met drie Vegan pizza’s

Formulenieuws - Domino’s pizza lanceert maandag 30 april drie Vegan pizza’s. De pizzaketen werkte al geruime tijd aan een vernieuwde receptuur van het deeg om deze volledig ‘vegan en lactose proof’ te krijgen. Vanaf volgende week zijn de vegetarische pizza’s verkrijgbaar in alle...

BBB en Hotelschool Maastricht organiseren tweede TASTE Summit

Congres - Op de tweede dag van de BBB, dinsdag 9 oktober, organiseren BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht de tweede editie van TASTE Summit. Op dit gastronomisch congres geven specialisten uit de hospitality-industrie hun visie op het gebied van smaak en proeven...

Voor scholieren is 'lekker' belangrijker bij voedsel dan prijs en gemak

Onderzoek - Voedsel moet voor de huidige generatie tieners op de eerste plaats lekker zijn en pas daarna volgen prijs en gemak. Ook gezondheid en duurzaamheid winnen langzaamaan belangstelling, blijkt uit onderzoek van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) onder 1.000...

Efteling komt met tweede eigen speciaalbier: ’t Verdiende Loon

Leisure - Na het blonde bier Bosrijkse Brouw, dat exclusief verkrijgbaar is bij Vakantiepark Efteling Bosrijk, heeft nu ook Vakantiepark Efteling Loonsche Land een eigen speciaalbiertje. Fons Jurgens, voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, ontving van Roodkapje het eerste...

Mobiele Dunkin' Donuts Store komt als eerste in Almere

Formulenieuws - Dunkin’ Donuts, een van de meest populaire donut- en koffieketens van dit moment, komt met haar nieuwe concept Mobile Store naar Almere. Op 26 april is deze rijdende ‘Dunkin’ Donuts pop-up’ voor het eerst in Nederland te zien voor het winkelende publiek. Dunkin’...

Finalisten Amsterdam Food Pitch zijn bekend

Wedstrijd – Nog 11 deelnemers strijden om de titel ‘Lekkerste product van 2018’ in de Amsterdam Food Pitch 2018. Een vakjury heeft de 11 finalisten vandaag, op donderdag 19 april, bekendgemaakt. Aanvankelijk hadden zich ruim 70 deelnemers aangemeld om mee te dingen naar de titel...

HMSHost wordt masterfranchiser Vapiano voor hightrafficlocaties

Formulenieuws - Vapiano en HMSHost International gaan als pilot samen een aantal Vapiano-winkels openen op luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. Het winkelformat van de formule zal worden aangepast op basis...