Oprichter familiebedrijf Henri overleden

Persoonlijk – Dinsdag 18 september is Harrie van Olphen, oprichter van het familiebedrijf Henri BV, op 84 jarige leeftijd overleden. Het bedrijf heeft dat op de eigen website gemeld. Harrie van Olphen richtte het bedrijf in 1979 op, om de eerste jaren de slagers van Nederland te...

Rozerode Ruby als vierde chocoladevariant geïntroduceerd

Chocolade – Na de donkere chocolade, de melk en witte variant is er nu ook de rozerode Ruby chocolade. De nieuwe chocolade soort was al eerder aangekondigd, maar nog niet verkrijgbaar. Sinds gisteren is deze vierde chocoladevariant  beschikbaar. De rozerode chocolade komt...

Rotterdamse ondernemers hebben grote plannen met SUGO Pizza-vestigingen

Pizzaformule - Horecaondernemers Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen hebben de drie vestigingen van SUGO Pizza overgenomen. Het ondernemerskoppel wil de zaken verduurzamen, de pizza’s nog gezonder maken en de winkels uitbreiden naar een keten...

‘Gastvrij Rotterdam plust op alle fronten’

Beurzen - De organisatie van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam toonde zich na afloop van de driedaagse beurs dik tevreden met de behaalde resultaten. Met 450 exposanten en 150 wedstrijden, uitreikingen, proeverijen, masterclasses en demonstraties werden volgens de organisatie...

Horecapionier gezocht voor 'unieke locatie' in Nijmegen

Tender – De gemeente Nijmegen daagt horecaondernemers uit een plan in te dienen voor een nieuwe locatie aan het water bij Nijmegen-Noord. In de wijk Grote Boel, onderdeel van het nieuwe stadsdeel Waalsprong, is een bijzondere plek voor een horecagelegenheid gereserveerd aan de...

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste Nederlandse Meesterhorecaondernemer

Horeca - Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, is maandag 17 september, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. De titel is nieuw in Nederland. De feestelijke inauguratie vond plaats tijdens de officiële opening van de horecavakbeurs Gastvrij...

Bidfood, Gastvrijheidscoach en SVH starten online vakopleiding

Groothandel - Bidfood introduceert in samenwerking met de Gastvrijheidscoach en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) een online vakopleiding tot gastheer of -vrouw. Na 26 weken digitaal onderwijs en maandelijkse groepssessies in een van de Foodyards van Bidfood, ontvangen...

Gastvrij Rotterdam inspiratie voor kritische blik op eigen bedrijf

Beurzen - De eerste dag van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam was vooral druk en warm. Ondanks het feit dat er geen echte noviteiten bij de standhouders te zien zijn, biedt de beurs voldoende inspiratie voor ondernemers om de eigen bedrijfsvoering kritisch onder de loep te...

Hakvoort en Homint openen deuren Experience Center

Experience - Hakvoort Professional en Homint openen in Venlo op 25 september de deuren van een nieuw Experience Center voor foodprofessionals. Om dit heugelijke feit te vieren organiseren de bedrijven voor de horeca en grootkeukens een Experience Day, waar ontdekt en geleerd kan...

‘Helft consumenten proeft geen verschil tussen pils en 0,0’

Onderzoek  – De helft van de consumenten proeft blind geen verschil tussen pils en 0,0%. Dit blijkt uit een smaaktest die bierbrouwer AB InBev gisteren hield in Den Haag. De smaaktest laat volgens de bierbrouwer zien dat 0,0% een smaakvol en volwaardig alternatief is voor...