Restaurantformule MaMa Kelly opent tweede vestiging in Olympisch Stadion

Horeca - MaMa Kelly heeft in het Olympisch Stadion in Amsterdam de tweede vestiging van de restaurantformule geopend. Het restaurantconcept van chef IJsbrant Wilbrenninck dat draait om kip en kreeft werd in 2015 gelanceerd in Den Haag en is nu uitgebreid met een tweede...

Kaldi-oprichter Tietema wint ‘European Coffee Award 2017’

Horeca - Hans Tietema, oprichter van koffiecaféformule Kaldi koffie & thee, heeft tijdens het European Coffee Awards & Galadiner in Warschau een award in ontvangst genomen voor zijn ‘outstanding contribution to the European Coffee Industry’. Tietema is blij en vereerd...

IZICO Food Group neemt Britse Goodlife Foods over

Overname - IZICO Food Group heeft het Britse Goodlife Foods overgenomen. De overname is gisteren bekend gemaakt en betekent een aanzienlijke versterking van IZICO op de Engelse markt. In 2016 zette IZICO de eerste stap in het Verenigd Koninkrijk met de overname van Daloon Foods...

Trammmhuys laat gast zelf de rekening bepalen

Horeca – Het nieuwe restaurantinitiatief, het Trammmhuys in Voorburg, van Bobby van Galen en Pierre Wind, dat 29 november de deuren opent, kent als concept dat de klant zelf mag bepalen hoe hoog de rekening wordt. Pierre Wind is razend enthousiast over het concept, dat slechts...

Consumptie mineraalwater met smaakje stijgt 15,6%

Onderzoek - De consumptiecijfers van mineraal- en bronwater laten voor het vierde jaar op een rij een duidelijke stijging zien. In 2016 steeg de categorie in een jaar tijd met 7,5%. Mineraalwater met een smaakje liet maar liefst een groei van 15,6% zien. De populariteit van...

Tweede editie McHappy Day voor extra aandacht Ronald McDonald Kinderfonds

Actie - Tijdens de tweede editie van McHappy Day maakte Manu Steijaert van McDonald’s Nederland bekend dat er 10.358 overnachtingen mogelijk zijn gemaakt voor ouders om dicht bij hun zieke kind te kunnen zijn. De overnachtingen konden worden overhandigd omdat het afgelopen jaar...

Pure Leaf lanceert na ice tea nu ‘Pure Leaf hot tea’ in de Nederlandse horeca

Productnieuws - Na de succesvolle introductie van Pure Leaf ice tea lanceert Unilever het merk nu ook in de Nederlandse horeca als vers te zetten ‘Pure Leaf hot tea’. Thee is momenteel bijzonder populair. De ene na de andere theeshop opent de deuren en consumenten vragen naar...

KHN: nieuwe cao horeca is een feit

Horeca - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is samen met CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Ruim 80% van de achterban van CNV Vakmensen steunt dit resultaat. De nieuwe cao horeca gaat per 1 januari 2018 in en loopt tot en met 31 december 2019. KHN zegt...

Cafetariahouder Tenbergen bedenkt snack Spruit 11

Fastservice - Laurens Tenbergen van snackbar ’t Pelkhuisje in Winterswijk staat bekend om het bedenken van nieuwe, ludieke snacks en snackmenu’s. Van zijn hand is het patatje snert, het Max Menu bij een Grand Prix-winst van Max Verstappen, en nu heeft hij de snack 'Spruit 11'...

Horeca-ondernemer Gurpinar lanceert nieuw inkoop-initiatief voor horecabranche

Horeca - Voormalig horeca-ondernemer Alex Gurpinar heeft een nieuw inkoop-initiatief gelanceerd voor ondernemers in de horecabranche. De Nationale Horecapas moet ondernemers de mogelijkheid bieden scherper bij leveranciers te kunnen inkopen. Volgens Gurpinar was het tijd voor...