200 bieren op jubileumeditie Nederlands Bierproeffestival Den Haag

Bezoekers kunnen tijdens het festival in de Grote Kerk in Den Haag kennis maken met 200 verschillende bieren

Bier - Tijdens de jubileumeditie van het Nederlands Bierproeffestival, van 19 tot en met 21 mei in de Grote Kerk in Den Haag, zullen 43 Nederlandse brouwerijen aanwezig zijn. Bezoekers kunnen tijdens het festival kennis maken met 200 verschillende bieren.

Naast de Grote Kerk is er dit jaar ook een foodtruckplein en zijn er diverse live optredens. Het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag markeert de opening van de Week van het Nederlandse Bier, waarbij overal in het land uiteenlopende biergerelateerde activiteiten worden georganiseerd. “We pakken dit jaar groots uit met het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag”, zegt Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers. “Vorig jaar was ons festival al snel uitverkocht. Nu we buiten een Foodtruckplein gaan inrichten, kunnen we nog meer bezoekers verwelkomen en niet alleen laten kennismaken met de diversiteit aan bier van eigen bodem, maar tegelijkertijd laten genieten van heerlijke gerechten en live muziek.”

Ontdekkingstocht
Tijdens het festival kunnen bezoekers op ontdekkingstocht naar de lekkerste bieren uit Nederland. Bezoekers die meer willen weten over het brouwproces, de ingrediënten van bier en mooie bier & spijs combinaties, kunnen hun vragen stellen aan de brouwmeesters en aan de bieradviseurs van StiBON. Ook worden er elke dag verschillende interessante masterclasses georganiseerd, waar bezoekers zich ter plekke voor kunnen inschrijven.

Activiteiten
Het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag markeert de opening van de Week van het Nederlandse Bier, waarbij door heel het land ruim een week diverse biergerelateerde activiteiten worden georganiseerd. Het publiek krijgt onder andere de kans om te ontdekken hoe de verschillende bieren worden gebrouwen. In het laatste weekend, 28 en 29 mei, openen ruim 90 brouwerijen in heel Nederland hun deuren voor het publiek tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen.
Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk