Affetto Instore organiseert inspirerende workshop in tankstation


Petrol – Inspirerend, intiem en uniek. Die drie woorden waren van toepassing op de door Affetto Instore georganiseerde workshop ‘Aandacht voor samen groeien & bloeien’ voor petrolondernemers bij de Lukoil-vestiging in Meerkerk. Ed en Ingrid van Zuijlen hadden hun Pèr Szé-locatie langs de A27 beschikbaar gesteld voor de ontvangst van een kleine dertig ondernemers die zich wilden laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen binnen de petrolbranche. Terwijl de vestiging open was voor klanten, kregen de belangstellenden informatie over diverse producten en uitleg over het gebruik van heteluchtovens waarmee zij het assortiment broodjes en snacks nog beter kunnen laten aansluiten op de gewenste versbeleving. Insteek van de bijeenkomst was vooral ondernemers bewust te maken van het feit dat er in de toekomst heldere keuzes gemaakt moeten worden die een bijdrage leveren aan omzetverbetering of een hoge klantwaardering. Duidelijk werd ook dat daarvoor niet een blauwdruk is te geven en elke vestiging op zich op zoek is naar aanvullingen die het beste passen bij de locatie. Zo werden de mogelijkheden van softijs binnen petrol besproken door Jack Huijgens van het bedrijf Frusco. Volgens Huijgens kunnen ondernemers veel beter beantwoorden aan de gewenste versbeleving bij klanten met softijs en voor extra marge met een gerichte variatie aan toppings. “Zeker in een periode waarin handijs op z’n retour is, biedt softijs nieuwe kansen.” Veel ondernemers zien die mogelijkheden ook, maar realiseren zich tevens dat investering in een softijsmachine, plus de kosten van schoonmaak en onderhoud, wel vragen om behoorlijke verkoopaantallen. Ook bij de aanwezige deelnemers leverde een simpele eerste calculatie toch een gereserveerd enthousiasme op. Ook bij de oplaadpaal voor elektrische fietsen enige bedenkingen. De kracht van deze innovatie zit ‘m niet in de oplaadpaal zelf, want daarvoor kan ook iedere ondernemer een waterdichte 220V-aansluiting aan de buitenzijde van zijn pand aanleggen. De voordelen voor de ondernemer zitten met name in de aansluiting bij een netwerk van oplaadstations in Nederland dat door fietsers is te raadplegen via een app. Hierdoor kunnen tankstations opgenomen worden in een vooraf uitgestippelde fietsroute, waardoor zij de klant een kleine 20 minuten aan hun locatie kunnen binden voor eten en drinken, de tijd namelijk die nodig is om een accu van een elektrische fiets op te laden. Uiteraard geldt hier voor veel ondernemers de beperking dat zij langs een fietspad gevestigd moeten zijn en in een gebied liggen waar veel gefietst wordt. Daarnaast vroegen veel tankshopondernemers zich hardop af of zij door fietsers wel gezien worden als horecalocatie. De instructies bij de bakery waren het meest praktisch voor de deelnemers. Naast de Spirello’s ( een getwiste, gefrituurde of verwarmde aardappel op een stokje, red.) kregen de ondernemers ook uitleg over de bereiding van broodjes en versbeleving. De technische mogelijkheden van de huidige ovens maakt het mogelijk meerdere producten in één keer te verwarmen, waardoor het assortiment gedurende de gehele dag vers is te presenteren. Van Oers die al twintig jaar kroketten maakt die via de heteluchtoven verwarmt kunnen worden, liet ondernemers nog maar eens proeven hoe de smaak is van deze ‘niet gefrituurde snacks’. Groothandel VersAlert presenteerde om diezelfde reden een yoghurt-concept met vers fruit en met een bijpassende beker, deksel en eetlepel. Want soms zit het succes van smaak en meer versbeleving ook in de eenvoud van dingen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid