Alliance Gastronomique start met ‘Alliance College’


Opleiding – Alliance Gastronomique heeft een eigen opleidings- en inspiratieprogramma opgezet om de juiste mensen voor de culinaire sector te vinden, te ontwikkelen en te behouden. Het programma krijgt als naam “Alliance College”. De medewerkers van de leden van de Alliance Gastronomique worden in staat gesteld om een speciaal ontwikkeld programma te volgen. Jaarlijks worden ca. 8 sessies gepland waarvan een aantal ook door middel van een examen of toets beloond kunnen worden met een SVH (deel)certificaat. Op deze wijze worden de deelnemers nieuwe inzichten geboden en uitgedaagd en ondersteund meer uit henzelf te halen. Emmy Stoel, portefeuillehouder van dit programma vanuit het Alliance bestuur: “Dit programma biedt een geweldige stimulans voor de Alliance medewerkers”. Vanuit de vereniging zijn nu vooral Onno Kokmeijer en Xavier Giesen actief met dit project. Maar gezien het enthousiasme worden alle leden actief in het verhaal betrokken. Door specifieke aspecten van de keuken en de bediening uit te diepen en te belichten verwachten het bestuur de kennis en interesse voor het vak van de medewerkers verder te vergroten. De start van het programma wordt gegeven op 18 september a.s. door Marc van Gulick, voorzitter van de Vereniging. Dit gebeurt bij koffiepartner Smit&Dorlas waar de deelnemers een Barista-opleiding krijgen. In oktober staat een bezoek aan de Food Inspiration Days gepland. En in november gaat een bus met jong talent naar onze zuiderburen voor een bezoek aan Spadel. Alliance Gastronomique is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband van Europa. Bij de vereniging zijn 37 leden uit Nederland en België aangesloten. Bron: Alliance Gastronomique Opleiding – Alliance Gastronomique heeft een eigen opleidings- en inspiratieprogramma opgezet om de juiste mensen voor de culinaire sector te vinden, te ontwikkelen en te behouden. Het programma krijgt als naam “Alliance College”. De medewerkers van de leden van de Alliance Gastronomique worden in staat gesteld om een speciaal ontwikkeld programma te volgen. Jaarlijks worden ca. 8 sessies gepland waarvan een aantal ook door middel van een examen of toets beloond kunnen worden met een SVH (deel)certificaat. Op deze wijze worden de deelnemers nieuwe inzichten geboden en uitgedaagd en ondersteund meer uit henzelf te halen. Emmy Stoel, portefeuillehouder van dit programma vanuit het Alliance bestuur: “Dit programma biedt een geweldige stimulans voor de Alliance medewerkers”. Vanuit de vereniging zijn nu vooral Onno Kokmeijer en Xavier Giesen actief met dit project. Maar gezien het enthousiasme worden alle leden actief in het verhaal betrokken. Door specifieke aspecten van de keuken en de bediening uit te diepen en te belichten verwachten het bestuur de kennis en interesse voor het vak van de medewerkers verder te vergroten. De start van het programma wordt gegeven op 18 september a.s. door Marc van Gulick, voorzitter van de Vereniging. Dit gebeurt bij koffiepartner Smit&Dorlas waar de deelnemers een Barista-opleiding krijgen. In oktober staat een bezoek aan de Food Inspiration Days gepland. En in november gaat een bus met jong talent naar onze zuiderburen voor een bezoek aan Spadel. Alliance Gastronomique is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband van Europa. Bij de vereniging zijn 37 leden uit Nederland en België aangesloten. Bron: Alliance Gastronomique

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid