Antien Zuidberg benoemd als lector bij HAS Hogeschool

Antien Zuidberg, nieuwe lector Design Mothoden in Food aan de HAS Hogeschool

Persoonlijk - Antien Zuidberg, hogeschooldocent en coördinator opleidingsprogramma Food Innovation is vanaf 1 maart 2018 de lector van het nieuwe lectoraat Design Methoden in Food bij de HAS Hogeschool.

Het lectoraat richt zich op onderzoek naar design-methoden die ervoor zorgen dat meer food-innovaties met succes de markt halen. Nu is het percentage succesvolle innovaties te laag. De focus ligt daarbij op zinvolle foodinnovaties die consumenten bewegen in de richting van duurzaam en gezond eten. Het lectoraat maakt daarbij zo veel mogelijk  gebruik  van nieuwe technologieën en nieuwe ingrediënten, zoals bv 3D food-printing en plantaardige reststromen.

Kenniskring

Het lectoraat heeft naast lector Antien Zuidberg een kenniskring waaraan docenten en docent-onderzoekers/ontwerpers van de studierichtingen Food Innovation, Voedingsmiddelentechnologie maar ook International Food & Agribusiness en Dier- en veehouderij een actieve bijdrage leveren.

Bron: HAS Hogeschool

Auteur: Steffen van Beek