BackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking


BackWERK en Lekkerland Nederland gaan samen inzetten op groei

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lekkerland en backWERK werken al sinds 2016 samen waarbij Lekkerland de logistieke dienstverlening voor backWERK voor haar rekening neemt. ‘Het verlengen van de samenwerkingsovereenkomst is een onderstreping van het vertrouwen tussen backWERK en Lekkerland, we kijken uit naar een fantastische voortzetting,’ aldus Dick de Vilder managing director van backWERK Nederland.

HMSHost

BackWERK is de afgelopen jaren als franchiseketen hard gegroeid en telt op dit moment meer dan 340 vestigingen met locaties in diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. In Nederland heeft BackWERK 38 locaties. Met de recente ontwikkeling waarbij HMS Host Broodzaak als franchiser vervangt door backWERK, is de weg naar verdere groei ingezet, zo laten beide partijen weten. HMSHost exploiteert op de treinstations zo’n kleine dertig locaties onder de formulenamen Treck en de Broodzaak.

Groeiambitie

‘De sterke positionering van backWERK in de markt en de enorme groeiambities die zij hebben sluiten naadloos aan bij de ambities van Lekkerland om te groeien binnen het convenience segment. We zijn trots op het partnership dat wij met backWERK hebben opgebouwd in de afgelopen jaren en kijken dan ook met veel vertrouwen naar de toekomst om gezamenlijk verdere groei te realiseren en backWERK’s ‘Most convenient partner’ te blijven,’ aldus Olaf Gockel, Directeur Sales van Lekkerland.

Intelligent Cooling System

Samen met backWERK is Lekkerland continu op zoek naar verbeteringen binnen de keten, die zorgen voor meer efficiëntie en verduurzaming. Zo zijn de vrachtwagens van Lekkerland voorzien van het unieke en duurzame Intelligent Cooling System (ICS). Een door Lekkerland zelf ontwikkeld koelsysteem dat ervoor zorgt dat de temperatuur van de te leveren producten te allen tijde op peil blijft. ICS koelt de vrachtwagencompartimenten volledig automatisch. De lucht en energie worden slim verdeeld en tegelijkertijd wordt er zo efficiënt en zuinig mogelijk omgegaan met de capaciteit van de vrachtwagen. Zo kunnen ze de kwaliteitseisen van de klant waarborgen en garanderen ze dat producten op de juiste temperatuur geleverd worden. Dit is belangrijk gezien de grote hoeveelheid (ultra)vers assortiment voor backWERK.

Bron: Lekkerland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Maxxam in zee met PS in foodservice voor impactmeting

Samenwerking - Maxxam, de grootste inkoopvereniging in de Nederlandse food-/out-of-home markt, en PS in foodservice hebben een vergaande samenwerking aangekondigd. De samenwerking is gericht op het bevorderen van duurzaamheid binnen de branche door het implementeren van de PS Impact score, een initiatief dat leveranciers op efficiënte wijze helpt bij het delen van duurzaamsheidsdata.

Lees bericht



FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht

Avolta start pilot om footprint van F&B-aanbod te meten

Duurzaamheid – Avolta, wereldleider op het gebied van reiservaringen waar HMSHost onderdeel vanuit maakt, start een pilot in samenwerking met duurzaamheidsbedrijven HowGood en PS in Foodservice. Deze pilot richt zich op het meten van de CO2-voetafdruk van de Nederlandse toeleveringsketen in F&B.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid