Bakker van Vroeg wint bakerycup in Rimini


Wedstrijd – Bakker Mike Onasse van restaurant Vroeg in Bunnik heeft met het Nederlandse Boulangerieteam de Internationale bakery Cup gewonnen. De jury kende de meeste punten aan Nederland toe. Het team, bestaande uit Mike Onasse, Bas Goossen en teamcaptain Hans Som, scoorde extra punten op smaak. Sigep International Bakery wordt wereldwijd hoog aangeslagen. Het is te vergelijken met het WK voetbal, maar dan voor bakkers. Tijdens de 36ste internationale conferentie voor ambachtelijke productie van ijs, patisserie, banket en brood in Rimini (Italië) vond de competitie plaats. Het Nederlandse Boulangerieteam nam het tijdens deze editie op tegen Taiwan, Portugal, Italië, België, Israël, Groot-Brittannië en Spanje. De Sigep International Bakery is een lastige wedstrijd; binnen een strak tijdsbestek dienen diverse broden, patisserie en pizza's gemaakt te worden. Het Italiaanse team liep bijvoorbeeld maar liefst 50 minuten uit. Gelukkig behaalde het Nederlandse Boulangerieteam precies op tijd de eindstreep en wordt hun inzet beloond met de eerste prijs (2191 punten). Zij laten daarmee België als tweede (2111 punten) en Spanje als derde (2101 punten) achter. Het uitzonderlijke baktalent van Mike Onasse werd opgemerkt tijdens de 'Beste Brood van Nederland' verkiezing. Met het Roodkorn vloerbrood van Restaurant Vroeg, met rode wintertarwe uit de Achterhoek wint hij de publieksprijs. Onasse werkt bij Vroeg sinds 2010. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid