België krijgt twee nieuwe tweesterren- restaurants in Michelin-gids 2014


Buitenland - Op het vlak van kookkunst springen er in België nog steeds drie restaurants uit: De Karmeliet (Brugge), Hof van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Sint-Michiels). Deze vaste waardes behouden hun drie sterren en behoren met hun kenmerkende kookstijlen nog steeds tot de wereldtop. De Michelin-sterren voor de restaurants bij onze zuiderburen zijn vandaag bekend gemaakt. In Nederland worden de sterren maandag 25 november verdeeld. De gestage evolutie van de Belgische gastronomie wordt benadrukt door twee nieuwe tweesterrenrestaurants. Het Brusselse Bon-Bon is uitgegroeid tot een van de beste zaken van het land. Chef Christophe HARDIQUEST brengt kwaliteitsproducten naar een hoger smaakniveau dankzij zijn creativiteit en techniciteit. Bartholomeus uit Knokke-Heist dankt deze onderscheiding aan de creaties van Bart Desmidt: fijne gerechten die uitblinken dankzij de harmonie in smaken. Maar liefst achttien Belgische restaurants krijgen één Michelin ster (12 in Vlaanderen, 2 in Brussel en 4 in Wallonië). Dat zorgt ervoor dat de Michelin-gids voor het eerst in zijn geschiedenis meer dan honderd Belgische restaurants telt met één ster (101 om precies te zijn). De opvallendste terugkeer laat het prestigieuze Villa Lorraine optekenen: deze grande dame van de Brusselse gastronomie heeft weer een ster te pakken dankzij zijn talentvolle chef, Alain Bianchin. Het maakt daarmee zijn statuut waar van rijzende ster, die het in de Michelin-gids 2013 kreeg. Ook de andere rijzende sterren, The Glorious (Antwerpen) en De Kristalijn (Genk), hebben de stap naar het sterrendom gezet. Het product als hoofdrolspeler, puur en eerlijk, dat is de voornaamste ontwikkeling in België en Luxemburg. Maar daar blijft het niet bij. Er is namelijk ook steeds meer sprake van een juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Het bewijs hiervan wordt onder meer geleverd door de keuken van Vous lé Vous (Hasselt) en de gerechten die La Menuiserie (Waimes) serveert. Karakter en smaak typeren ook de kookstijl van Stéphanie Thunus. Zij behoort tot het select groepje vrouwelijke chefs uit Wallonië. In het Groothertogdom Luxemburg wordt één restaurant beloond met een Michelin ster: Becher Gare uit Bech. Ook hier zijn de kenmerken een heerlijke productkeuken en een sterke prijs-kwaliteitsverhouding. Bron: Michelin/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid