Beste horeca flexplek: Bagels & Beans Haarlem

Evanne Wetering van ASUS Benelux overhandigt de prijs aan Yassin Gerard Amesz, franchisenemer van Bagels & Beans Haarlem, en zijn collega's.

Nieuwe werken – Bagels & Beans in Haarlem is de beste horeca flexplek van 2015. De Ysbreeker uit Amsterdam eindigde op de tweede plaats, gevolgd door Grand Café Usine in Eindhoven.

De Nationale Flexplek test is een initiatief van ASUS en Sprout in samenwerking met Microsoft en NS. Een testteam testte de afgelopen weken talloze flexplekken. De Bagels & Beans in Haarlem kwam in de categorie ‘horeca flexplek’ als beste uit de bus. Tester Ingelise de Vries: “De combinatie van vriendelijk personeel, goede koffie met rustig geroezemoes op de achtergrond maakt de Bagels & Beans het ideale koffietentje om lekker een paar uur te werken”. De Ysbreeker uit Amsterdam eindigde op de tweede plaats, gevolgd door Grand Café Usine in Eindhoven.

Landelijke winnaar: Tribes Eindhoven
In de categorie ‘beste flexplek met meerdere vestigingen’ won Tribes Eindhoven. Paul Louis Iske, hoogleraar Open Innovation & Business Venturing, sprak in zijn juryrapport over: “Een totale ervaring. Die begint als de gastvrouw je helpt met parkeren. De nadruk van Tribes ligt op gezondheid en de bescheiden prijzen van de catering sluiten daar volledig bij aan. Werken kan er in een rustige maar aangename sfeer”. Spaces Den Haag eindigde op de tweede plek en Regus Rotterdam (Weena) behaalde de derde plaats.
Boven de Balie in Amsterdam is beoordeeld als beste lokale flexplek van 2015. “Boven de Balie is een inspirerende flexplek waar creatieve professionals bijeenkomen om te werken én om elkaar te versterken”, zegt tester Karlijn Visser, blogster van Holistik. Het Launch Cafe in Groningen en iFlow Ondernemingshuis in Alphen aan den Rijn eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Hipstergehalte
De kwaliteit van de Wi-Fi blijkt bij 80 procent van de 35 geteste flexplekken veilig en snel te zijn. Harde achtergrond muziek, te fel licht en een te hoog hipstergehalte leiden de flexwerkers af. Bij slechts 24 procent van de flexplekken is het mogelijk om in een aparte ruimte in alle rust te telefoneren. Flexplekken leggen steeds vaker het accent op duurzaamheid en gezondheid. Veertig procent verkoopt Fair Trade producten en bij meer dan de helft van de geteste flexplekken kan een zelfstandige ondernemer ook terecht voor zijn dagelijkse portie fruit.

Flexplekketens
Een vaste werkplek is voor velen niet meer van deze tijd. Werken gebeurt tegenwoordig overal: in koffietentjes, moderne bedrijfsverzamelgebouwen, onderweg en bij de bekende flexplekketens. Het aantal flexwerkers blijft maar stijgen. Rodney Voogel, directeur van ASUS Benelux: “Met de Nationale Flexplektest helpen we zelfstandige professionals zo efficiënt mogelijk te werken, door te laten zien waar zij het beste hun laptop kunnen openklappen."

Bron: @FoodClicks
 

Auteur: Martijn Louws