Bidfood gaat met Academy krapte op markt voor horecapersoneel tegen


Groothandels - Relaties van horecagroothandel Bidfood, voorbeen Deli XL, kunnen binnenkort via hun leverancier gebruik maken van opleidingen om hun personeel te scholen. Bidfood speelt hiermee in op het grote personeelstekort in de horeca. “In de horeca zijn chefs, gastvrouwen en -heren momenteel schaars. Daarom willen wij horecamedewerkers enthousiasmeren en stimuleren om zich te ontwikkelen in het vak”, zegt Wim Stroes, regiodirecteur Noordwest-Nederland bij Bidfood. De opleidingen die Bidfood gaat aanbieden, zijn gericht op horecamedewerkers die zich al op de werkvloer bevinden en willen groeien in het vak. “Samen met SVO vakopleiding food gaan we horecaondernemers en hun personeel toegang geven tot diverse opleidingen en leertrajecten op MBO niveau. Denk aan de afwasser die graag kok wil worden, of een medewerkers in de bediening die zich tot gediplomeerd gastheer wil ontwikkelen. Ook kunnen ondernemers een traject ingaan om een erkend leerbedrijf te worden”, aldus Stroes. Tekort Momenteel is er in Nederland een groeiend tekort aan goed opgeleid horecapersoneel. Hoewel er meer studenten starten met een koksopleiding, stijgt het aantal vacatures nog steeds harder dan het aanbod. Bron: @FoodClicks Groothandels - Relaties van horecagroothandel Bidfood, voorbeen Deli XL, kunnen binnenkort via hun leverancier gebruik maken van opleidingen om hun personeel te scholen. Bidfood speelt hiermee in op het grote personeelstekort in de horeca. “In de horeca zijn chefs, gastvrouwen en -heren momenteel schaars. Daarom willen wij horecamedewerkers enthousiasmeren en stimuleren om zich te ontwikkelen in het vak”, zegt Wim Stroes, regiodirecteur Noordwest-Nederland bij Bidfood. De opleidingen die Bidfood gaat aanbieden, zijn gericht op horecamedewerkers die zich al op de werkvloer bevinden en willen groeien in het vak. “Samen met SVO vakopleiding food gaan we horecaondernemers en hun personeel toegang geven tot diverse opleidingen en leertrajecten op MBO niveau. Denk aan de afwasser die graag kok wil worden, of een medewerkers in de bediening die zich tot gediplomeerd gastheer wil ontwikkelen. Ook kunnen ondernemers een traject ingaan om een erkend leerbedrijf te worden”, aldus Stroes. Tekort Momenteel is er in Nederland een groeiend tekort aan goed opgeleid horecapersoneel. Hoewel er meer studenten starten met een koksopleiding, stijgt het aantal vacatures nog steeds harder dan het aanbod. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid