Biologisch eten groeit in horeca met 11%


Biologisch - De totale omzet van biologische producten in Nederland is met 5 procent gestegen in 2017 tot ruim 1,5 miljard euro. Binnen horeca stijgt biologisch met 11 procent. Maar het marktaandeel blijft nog sterk achter bij andere landen. Dit blijkt uit het vandaag verschenen jaarlijkse Bionext Trendrapport 2017 met daarin de meest complete Nederlandse en mondiale ontwikkelingen van biologische landbouw en voeding. De stijging in Nederland komt door meer biologische omzet in de supermarkten en horeca. Daarnaast groeit het aantal gecertificeerde boeren en het aantal bio hectares in Nederland, waardoor de aanwas van biologische producten in Nederland in lijn is met de mondiale biologische omzetgroei naar bijna 100 miljard. De totale omzet van Nederlandse biologische producten is vooral te danken aan de stijging van 6 procent in de supermarkten (778,9 miljoen euro). Met name de verkoop van eieren (17 procent) en zuivel (11 procent) groeit sterk. Met als opvallende stijger de verkoop van biologische babyvoeding (23 procent). Ook de omzet van biologisch eten in de horeca groeit (11 procent), maar dat blijft een bescheiden marktaandeel van 1,6 procent, schrijft Bionext. Inhaalslag nodig Een aantal EU-landen loopt ver voor op Nederland. Zo koerst Frankrijk af op 15 procent biologische landbouw in 2022 en Duitsland op 20 procent in 2030. In landen als Zweden, Denemarken en Oostenrijk is 20 procent biologische landbouw nu al bijna een feit. Bron: @FoodClicks Biologisch - De totale omzet van biologische producten in Nederland is met 5 procent gestegen in 2017 tot ruim 1,5 miljard euro. Binnen horeca stijgt biologisch met 11 procent. Maar het marktaandeel blijft nog sterk achter bij andere landen. Dit blijkt uit het vandaag verschenen jaarlijkse Bionext Trendrapport 2017 met daarin de meest complete Nederlandse en mondiale ontwikkelingen van biologische landbouw en voeding. De stijging in Nederland komt door meer biologische omzet in de supermarkten en horeca. Daarnaast groeit het aantal gecertificeerde boeren en het aantal bio hectares in Nederland, waardoor de aanwas van biologische producten in Nederland in lijn is met de mondiale biologische omzetgroei naar bijna 100 miljard. De totale omzet van Nederlandse biologische producten is vooral te danken aan de stijging van 6 procent in de supermarkten (778,9 miljoen euro). Met name de verkoop van eieren (17 procent) en zuivel (11 procent) groeit sterk. Met als opvallende stijger de verkoop van biologische babyvoeding (23 procent). Ook de omzet van biologisch eten in de horeca groeit (11 procent), maar dat blijft een bescheiden marktaandeel van 1,6 procent, schrijft Bionext. Inhaalslag nodig Een aantal EU-landen loopt ver voor op Nederland. Zo koerst Frankrijk af op 15 procent biologische landbouw in 2022 en Duitsland op 20 procent in 2030. In landen als Zweden, Denemarken en Oostenrijk is 20 procent biologische landbouw nu al bijna een feit. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


‘Meer dan een kwart consumenten steelt per ongeluk’

Onderzoek – 9% heeft wel eens bewust gestolen uit de supermarkt, bij 27% gebeurt het per ongeluk. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek dat Q&A Retail heeft gehouden. Dat niet betalen gebeurt vooral bij de zelfscankassa. Reden voor sommige retailers het aantal zelfscankassa’s terug te brengen of de beveiliging op te voeren, maar deze manier van afrekenen heeft...

Lees bericht


Bakkerij Pandriks komt in Franse handen

Overname - Bakkerij Pandriks in Meppel komt in Franse handen. Het bedrijf wordt overgenomen door Bridor, een dochteronderneming van Le Duff Group. De overname moe een versnelling geven in het assortiment biologische producten. Pandriks blijft na de overname onder eigen merk in de markt opereren.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid