Chefs en pop-up restaurant publiekstrekkers op BBB

Beurzen - Sterrenchefs en pop-up restaurant The Tent waren de grote publiekstrekkers op de tweede dag van BBB Maastricht en Folie Culinaire in MECC Maastricht. In vier strak vormgegeven ‘foodwerelden’ konden collega’s en leveranciers uit de horeca elkaar drie dagen lang ontmoeten.

Vandaag is de laatste dag van de BBB, waar bijna 400 exposanten hun producten laten zien. De BBB Maastricht is het grootste horeca-evenement in de Euregio. Folie Culinaire is het exclusieve evenement voor de internationale gastronomie.

Afgelopen maandag werd het evenement geopend door gedeputeerde Eric Geurts. Om meer beleving aan het event toe te voegen, waren de exposanten verdeeld over vier foodwerelden. Zowel bezoekers als exposanten waren zeer enthousiast over dit nieuwe concept.

Tijdens het driedaagse event zijn er verschillende highlights , zoals op de openingsdag de finale van het NK Oestersteken en elke dag het bereiden van gerechten door sterrenchefszoals Sang-Hoon Degeimbre en Soenil Bahadoer in pop-up restaurant The Tent. Daarnaast de uitreiking van verschillende prijzen zoals de Columbus Trophy. Maar verder ook verschillende bijeenkomsten, zoals de ledenvergadering van ProFri, een vakvereniging voor professionele frituurders, en diverse workshops.

Het Duitse bedrijf Cocktail-Box won dit jaar de Columbus Trophy 2016. In de door hen ontworpen cocktailbar maken zij met een druk op de knop supersnelle cocktails. De Columbus Trophy wordt ieder jaar uitgereikt aan een startende ondernemer met een innovatief hospitality-concept.

In het kader van de BBB Cafetariadag op maandag vond de uitreiking van de Parel plaats. Deze  prijs voor de meest verdienstelijke medewerker ging dit jaar naar Bart van Scheijndel van Plaza de Pitsstop in Den Hoorn.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek