Clusius College Alkmaar opent schoolkantine met verse producten uit regio


Schoolcatering - Leerlingen van het Clusius College in Alkmaar kunnen vanaf woensdag in hun schoolkantine terecht voor een breed aanbod aan verse producten uit hun eigen buurt. De streekproducten die worden aangeboden door onderwijscateraar Markies Catering bestaan onder meer uit Jonagold appels van boer Jonk, biologische yoghurt van zorgboerderij de Dijkgatshoeve, komkommers van boer Piet en een knolselderijburger van boer Ted. Het Clusius college hecht veel waarde aan duurzaamheid en wilde de overtuiging ‘Wat je van dichtbij haalt is eerlijk en lekker’ integreren in de schoolkantine. Om deze reden is Markies Catering een samenwerking aangegaan met het Handelshuis Atlantis. Zij zorgen ervoor dat de streekproducten bij Markies Catering geleverd worden en producten van lokale leveranciers tot gevarieerde gerechten worden gecombineerd. Duurzaam “Duurzame relaties aangaan met mensen is een groot goed voor ons”, zegt manager operations Denise Damen van Markies Catering. “Lokaal cateren sluit daar goed op aan. Door te werken met producten uit de buurt wordt in onze keuken minder voedsel verspild en dragen we bij aan de lokale economie. Daarnaast is deze samenwerking uniek, want lokale producten zie je nog niet veel in schoolkantines. We gaan zelfs een ‘Tour de Boer’ organiseren waarbij we met leerlingen langs de lokale boeren gaan. Zo zien ze waar de producten vandaan komen. Leerlingen en duurzame inkoop staan in dit project centraal.” Ineke Huiberts van het Clusius College heeft het over bewustwording. “Naast het bereiden van de producten, is het belangrijk dat leerlingen zich bewust zijn van de herkomst van de producten en van wat ze nou eigenlijk eten.” Markies Catering, dochteronderneming van Appèl, is marktleider op het gebied van onderwijscatering in het voortgezet onderwijs. De cateraar telt meer dan 200 locaties. Bron: @FoodClicks Schoolcatering - Leerlingen van het Clusius College in Alkmaar kunnen vanaf woensdag in hun schoolkantine terecht voor een breed aanbod aan verse producten uit hun eigen buurt. De streekproducten die worden aangeboden door onderwijscateraar Markies Catering bestaan onder meer uit Jonagold appels van boer Jonk, biologische yoghurt van zorgboerderij de Dijkgatshoeve, komkommers van boer Piet en een knolselderijburger van boer Ted. Het Clusius college hecht veel waarde aan duurzaamheid en wilde de overtuiging ‘Wat je van dichtbij haalt is eerlijk en lekker’ integreren in de schoolkantine. Om deze reden is Markies Catering een samenwerking aangegaan met het Handelshuis Atlantis. Zij zorgen ervoor dat de streekproducten bij Markies Catering geleverd worden en producten van lokale leveranciers tot gevarieerde gerechten worden gecombineerd. Duurzaam “Duurzame relaties aangaan met mensen is een groot goed voor ons”, zegt manager operations Denise Damen van Markies Catering. “Lokaal cateren sluit daar goed op aan. Door te werken met producten uit de buurt wordt in onze keuken minder voedsel verspild en dragen we bij aan de lokale economie. Daarnaast is deze samenwerking uniek, want lokale producten zie je nog niet veel in schoolkantines. We gaan zelfs een ‘Tour de Boer’ organiseren waarbij we met leerlingen langs de lokale boeren gaan. Zo zien ze waar de producten vandaan komen. Leerlingen en duurzame inkoop staan in dit project centraal.” Ineke Huiberts van het Clusius College heeft het over bewustwording. “Naast het bereiden van de producten, is het belangrijk dat leerlingen zich bewust zijn van de herkomst van de producten en van wat ze nou eigenlijk eten.” Markies Catering, dochteronderneming van Appèl, is marktleider op het gebied van onderwijscatering in het voortgezet onderwijs. De cateraar telt meer dan 200 locaties. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid