Delhaize gaat uitbreiden in buurtwinkels


Buitenland - Supermarktketen Delhaize, onderdeel van de groep Ahold Delhaize, gaat de komende twee jaar uitbreiden met zo’n 80 winkels.  Het gaat dan vooral om de kleinere buurtwinkels, die in België opereren onder de namen Proxy Delhaize en Delhaize Shop & Go. Volgens het bericht op VRT is er bij de zuiderburen steeds meer behoefte aan winkels die dichtbij zitten. Vergrijzing en het toenemende aantal files spelen de uitbreiding van dergelijke gemakslocaties in de buurt in de kaart. Daarnaast is door betere technologie en de mogelijkheid van onlinebestellingen ook vanuit kleinere locaties een compleet assortiment aan te bieden. Delhaize is niet de enige supermarkt die gelooft in de toekomst van buurtwinkels. Ook Lidl kondigde 20 nieuwe vestigen aan en ook Carrefour en Colruyt willen kleinere vestigingen. Waar de nieuwe buurtwinkels van Delhaize komen, wilde een woordvoerder vanuit concurrentieoverwegingen niet melden. Volgens Jorg Snoeck, retaildeskundige bij het vakblad RetailDetail is het grote succes van hypermarkten definitief verleden tijd. "De toekomst van supermarkten ligt bij buurtwinkels,” zo laat hij weten. Bron: VRT Buitenland - Supermarktketen Delhaize, onderdeel van de groep Ahold Delhaize, gaat de komende twee jaar uitbreiden met zo’n 80 winkels.  Het gaat dan vooral om de kleinere buurtwinkels, die in België opereren onder de namen Proxy Delhaize en Delhaize Shop & Go. Volgens het bericht op VRT is er bij de zuiderburen steeds meer behoefte aan winkels die dichtbij zitten. Vergrijzing en het toenemende aantal files spelen de uitbreiding van dergelijke gemakslocaties in de buurt in de kaart. Daarnaast is door betere technologie en de mogelijkheid van onlinebestellingen ook vanuit kleinere locaties een compleet assortiment aan te bieden. Delhaize is niet de enige supermarkt die gelooft in de toekomst van buurtwinkels. Ook Lidl kondigde 20 nieuwe vestigen aan en ook Carrefour en Colruyt willen kleinere vestigingen. Waar de nieuwe buurtwinkels van Delhaize komen, wilde een woordvoerder vanuit concurrentieoverwegingen niet melden. Volgens Jorg Snoeck, retaildeskundige bij het vakblad RetailDetail is het grote succes van hypermarkten definitief verleden tijd. "De toekomst van supermarkten ligt bij buurtwinkels,” zo laat hij weten. Bron: VRT

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Mayte Oosterveld van PLUS wordt CFO Just Eat Takeaway

Benoeming - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com heeft financieel  directeur Mayte Oosterveld van PLUS voorgedragen als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Just Eat Takeaway.com. In die functie zal zij Brent Wissink opvolgen die zijn vertrek heeft aangekondigd.

Lees bericht


Selecta ziet Shop & Go-concepten in 2024 doorbreken

Shopformat - Selecta ziet onbemande Shop & Go-concepten en nieuwe betaalopties als alternatief voor cafetaria’s en shops definitief doorbreken. Als leverancier van koffie- en voedingsautomaten verwacht het bedrijf dat slimme foodtech-toepassingen in 2024 verder zullen doorbreken. Vooral onbemande minimarkets zijn volgens het bedrijf aan een opmars bezig in onder meer ziekenhuizen en aan laadstations voor elektrische autos.

Lees bericht


Alex Holt benoemd tot CSO van Ahold Delhaize

Benoeming - Ahold Delhaize maakt bekend dat Alex Holt met ingang van uiterlijk 1 juni 2024 is benoemd tot Chief Sustainability Officer (CSO) en lid van het Executive Committee van Ahold Delhaize. Holt volgt Jan Ernst de Groot op , Chief Legal Officer en Chief Sustainability Officer van Ahold Delhaize, die per 31 mei 2024 met pensioen gaat.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid