Dick Middelweerd lanceert de week van het worstenbroodje
Actie – Het worstenbroodje krijgt een eigen week. Twee sterrenchef Dick Middelweerd vindt het hoogtijd worden dat het populaire Brabantse worstenbroodje met een eigen week wordt gevierd, de Week van het Worstenbroodje.
Chef Dick Middelweerd verwelkomde gasten jaren met de hartige versnapering, deelde verschillende recepturen van het product in zijn kookboek samen met Guus Meeuwis en introduceerde vorige maand in samenwerking met Shell een culinair worstenbroodje teriyaki. Middelweerd vond het daarom tijd worden om deze typische Brabantse lekkernij eens goed te vieren met de week van het worstenbroodje, die loopt van 6 t/m 13 februari 2024.
Shell
Eerder dit jaar lanceerde de sterrenchef voor het ‘Proef de wereld keuken’ thema assortiment bij Shell zijn gerechten. In dit assortiment zit ook zijn signature variant van het klassieke worstenbroodje, namelijk het worstenbroodje teriyaki. Over de samenwerking zei de chef: “Samen brengen we onder andere het vertrouwde Brabantse worstenbrood naar nieuwe hoogten, met een verrassende Japanse twist. Een smaakvolle reis die de zintuigen verbindt en de gastronomie tot ver buiten de keuken van De Treeswijkhoeve laat prikkelen.”
Erfgoed
Het Brabantse broodje en de bijbehorende cultuur zijn in 2016 officieel opgenomen in de Nederlandse lijst van waardevol en uniek immaterieel erfgoed. Dat de week van het worstenbroodje loopt van 6 februari t/m 13 februari is geen toeval. Het zijn de dagen in aanloop naar en tijdens carnaval. Een feest dat onlosmakelijk verbonden is met Brabant.
Mee doen
Hoewel carnaval veelal in de zuidelijke delen van het land wordt gevierd, nodigt Dick Middelweerd ook andere chefs, bakkers, speciaalzaken en worstenbrood liefhebbers uit mee te doen aan de feestelijke aangelegenheid.
Bron: Bakerstreet/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start
Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.
Lees berichtZes maaltijden van The Green Table bij Shell Mobility Hub
Formulenieuws - Shell Mobility Hub in Den Haag introduceert zes kant-en-klaarmaaltijden van The Green Table. Het gaat om duurzame, plantaardige maaltijden voor EV-rijders, zo laat Shell weten. De maaltijden zijn voor €7,55 beschikbaar.
Lees berichtShell Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup
Wedstrijd - De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. Winnaar is dit jaar geworden Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’.
Lees berichtEerste Shell Café wereldwijd met nieuwe huisstijl in Rotterdam
Tankstation - Shell Station De Maastunnel in Rotterdam is na en korte en snelle ombouw van Esso overgegaan naar Shell. De locatie heeft een nieuwe luifel gekregen met daarop de nieuwe wereldwijde huisstijl van Shell Café.
Lees berichtChef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell
Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.
Lees berichtTankstations volop in omkleuring tussen kerst en nieuwjaar
Tankstations – De kerst- en nieuwjaarsperiode zijn goed besteed geweest aan de tankstationssector. Er werd in de decembermaand volop gewisseld en omgekleurd door allerlei tankstationorganisaties.
Lees bericht