Duitse topchef Raue nieuwe gastchef RIJKS

Tim Raue Foto: RIJKS

Restaurant – Drie dagen lang zal de Duitse topchef Tim Raue te gast zijn in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Samen met Joris Bijdendijk en zijn team kookt hij die dagen een speciaal menu, waarvan de beste gerechten het hele voorjaar op de kaart blijven staan.

Tim Raue (Berlijn, 1974) werd vorige week door de restaurantgids Gault&Millau Duitsland voor de tweede keer uitgeroepen tot beste kok van Berlijn. Raue staat met zijn geniale koppeling van Japanse productperfectie, Thaise aromatiek en Chinese keukenfilosofie bekend om zijn gezonde en energierijke gerechten. In Raue’s keuken komen verzadigingsproducten als rijst, pasta, melkproducten, gluten en witte suiker zelden voor.

RIJKS, onlangs zelf toebedeeld met 16 Gault&Millau-punten, nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomden de RIJKS®chefs onder anderen Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk) en André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan).

Raue is gastchef op 18, 19 en 20 maart 2016.

Bron: RIJKS

Auteur: Steffen van Beek