Dutch Weed wil consument aan groene eiwit


Steun - Dutch Weed Burger wil de Nederlandse consumentenmarkt voor groene eiwitten  verdubbelen. Die ambitie heeft het initiatief zichzelf gesteld voor  2020. Het zeewier uit de weedburgers bevat plantaardige eiwitten die vergelijkbaar zijn aan vlees, maar het milieu minder belasten. MVO Nederland gaat The Dutch Weed Burger ondersteunen bij deze revolutie van de voedselmarkt. “Ondanks alle inspanningen om de consumentenvraag naar vleesalternatieven en vegetarisch eten te stimuleren, ontwikkelt de consumentenvraag zich nauwelijks. De markt voor groene eiwitten in retail schommelt al een paar jaar rond de 1,5 procent van de totale vleesverkoop. Er is echt een gamechanger nodig om die barrière te slechten”, zegt Pieter Goudswaard, Sustainable Business Developer bij MVO Nederland. “The Dutch Weed Burger slaagt erin een breed publiek aan te spreken met plantaardige eiwitten. Niet als alternatief voor vlees,  maar gewoon als lekker en stoer plantenproduct.” “Met The Dutch Weed Burger geven we de teelt van zeewier als nieuwe bron van eiwit een boost”, aldus Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger. “We zorgen met plantaardige eiwitten voor een gezondere leefstijl voor het grote publiek, een duurzame voedselproductie en een rigoureuze CO2-reductie. Wij staan te trappelen om deze duurzame droom te realiseren.” MVO Nederland wil bedrijven zoals The Dutch Weed Burger helpen duurzame innovaties op te schalen door hun business case te verbeteren, belemmeringen weg te nemen en een voortrekkersrol bij de verduurzaming van de sector te spelen. Dat doet de kennis- en netwerkorganisatie binnen het nieuwe agrifoodprogramma Van Kiem tot Kracht. Bron: MVO

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid