Eerste Bakfestival van Nederland in MECC Maastricht
Event - Vrijdag 27 tot en met zondag 29 oktober vindt in MECC Maastricht het eerste ‘Bakfestival’ in Nederland plaats. Drie dagen lang kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende demo’s, workshops, masterclasses, battles en proeverijen. Daarnaast krijgen producenten, leveranciers en distributeurs de kans hun producten en diensten aan duizenden bakfanaten te tonen. Tijdens het evenement kunnen bezoekers zich oriënteren op alles wat er op bakgebied te vinden is en krijgen ze de mogelijkheid om bakspullen, keukenapparatuur en lekkernijen te kopen. Edwin Klaasen, oprichter en eigenaar van Desemenzo en auteur van 'Ik bak geweldig, jij trouwens ook' en toppatissier Hidde de Brabander, bekend van onder andere 24Kitchen, Masterchef en zijn label Dreams of Magnolia, hebben zich als ambassadeur aan het evenement verbonden. Concept director Evelien Bouten: ‘Edwin en Hidde gaan met ons het concept verder perfectioneren en meedenken over de invulling van het programma. Samen met deze experts gaan we de crème de la crème naar Maastricht halen en zorgen voor een geweldige line-up. Beiden zijn zelf ook drie dagen actief tijdens de vele demo’s en workshops’. Bron: MECC Maastricht Event - Vrijdag 27 tot en met zondag 29 oktober vindt in MECC Maastricht het eerste ‘Bakfestival’ in Nederland plaats. Drie dagen lang kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende demo’s, workshops, masterclasses, battles en proeverijen. Daarnaast krijgen producenten, leveranciers en distributeurs de kans hun producten en diensten aan duizenden bakfanaten te tonen. Tijdens het evenement kunnen bezoekers zich oriënteren op alles wat er op bakgebied te vinden is en krijgen ze de mogelijkheid om bakspullen, keukenapparatuur en lekkernijen te kopen. Edwin Klaasen, oprichter en eigenaar van Desemenzo en auteur van 'Ik bak geweldig, jij trouwens ook' en toppatissier Hidde de Brabander, bekend van onder andere 24Kitchen, Masterchef en zijn label Dreams of Magnolia, hebben zich als ambassadeur aan het evenement verbonden. Concept director Evelien Bouten: ‘Edwin en Hidde gaan met ons het concept verder perfectioneren en meedenken over de invulling van het programma. Samen met deze experts gaan we de crème de la crème naar Maastricht halen en zorgen voor een geweldige line-up. Beiden zijn zelf ook drie dagen actief tijdens de vele demo’s en workshops’. Bron: MECC Maastricht
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
BBB Maastricht legt focus op Belgische horecamarkt
Vakbeurs - Horecavakbeurs BBB Maastricht richt zich nog meer dan voorgaande jaren op de Belgische markt. Reden hiervoor is de toenemende samenwerking tussen horecagroothandels en -leveranciers en horecaondernemers in het Nederlands- Belgisch grensgebied.
Lees berichtBBB Horeca Summit nieuw op BBB Maastricht
Beurzen – Op 11 tot en met 13 oktober wordt de BBB Maastricht gehouden in het vernieuwde MECC Congrescentrum in Maastricht. Voor de horecaprofessionals is dan weer drie dagen lang proeven, beleven en netwerken. Nieuw dit jaar is de BBB Horeca Summit, die de BBB organiseert in samenwerking met Servicecenter 4Hospitality.
Lees berichtBar Bistro Saam van Vermaat in MECC opent in september
Congres – MECC Maastricht opent in september Bar Bistro Saam. De opening van het restaurant vindt gelijktijdig plaats met de officiële opening van het vernieuwde congrescentrum. Bar Bistro Saam wordt geëxploiteerd door Vermaat. Woensdag 7 juli werd de samenwerking tussen Vermaat Groep en MECC Maastricht ondertekend.
Lees berichtBakkerij en kenniscentrum Broodheeren opent van de zomer
Bakkerij - Edwin Klaasen krijgt eindelijk zijn eigen bakkerij. Samen met zakenpartner Bart Cales starten de ondernemers in Raamsdonksveer een eigen bakkerij met de naam Broodheeren. De bakkerij wordt tevens een soort kenniscentrum, waar kennis over producten en de productie met desembrood wordt gedeeld.
Lees berichtVermaat Groep gaat nieuw restaurant starten in MECC Maastricht
Horeca – De Vermaat Group heeft de tender gewonnen van MECC Maastricht en wordt exploitant van het nieuwe, nog te realiseren, restaurant in het congres- en evenement centrum.
Lees berichtBBB haalt StiBON Bieropleidingen naar Maastricht
Beurzen - BBB Maastricht en StiBON Bieropleidingen hebben op de eerste beursdag officieel hun samenwerking bevestigd. De horecabeurs BBB Maastricht duurt nog tot morgen. StiBON is een erkende opleiding voor Nederlandse biersommeliers en biedt opleidingen aan op verschillende niveaus. Samen met de BBB Academy biedt StiBON de bieropleiding vanaf dit najaar ook aan in Maastricht. Dit en meer wordt gevierd...
Lees bericht