Eerste Limburgse asperges per foodtruck naar Amsterdamse Zuidas


Promotie - De eerste asperges van Limburg zijn vandaag door topkok René Brienen naar de Randstad getransporteerd in een door hemzelf bestuurde ‘Aspergesfoodtruck'. Op de Amsterdams Zuidas overhandigde Brienen de asperges aan zijn collega Luc Kusters van restaurant Bolenius. Brienen en Kusters zijn al jarenlang enthousiaste ambassadeurs voor het Limburgse witte goud. De Aspergefoodtruck is een initiatief van ZON fruit & vegetables uit Venlo. Algemeen directeur Michiel F. van Ginkel: “We willen de consument boven de rivieren op een leuke manier kennis laten maken met de Limburgse asperges. Hier worden aanwijsbaar minder asperges gegeten, mogelijk door een soort drempelvrees voor de bereiding van deze mooie groente’.” ZON introduceert daarom de Aspergefoodtruck, die tijdens het seizoen op een aantal plekken in de Randstad zal worden ingezet om de consument duidelijk te maken dat asperges niet alleen heel lekker zijn, maar ook nog eens heel gemakkelijk zijn klaar te maken. ZON is met een jaarlijkse asperge-omzet van ruim 16 miljoen euro en een marktaandeel van ruim 20% de grootste aanbieder van verse kwaliteitsasperges op de Nederlandse markt. Patron-Cuisinier van Bolenius en SVH Meesterkok Luc Kusters is een van de oprichters van Dutch Cuisine, een beweging die als doel heeft de Nederlandse Keuken internationaal op de kaart te zetten. Hij kookt met groenten in de hoofdrol en heeft pal naast het restaurant, midden op de Amsterdamse Zuidas een eigen moestuin. In 2015 is Bolenius door Gault Millau uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Bron: ZON

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid