Eten à la carte met visuele menukaart in Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede


Zorgcatering - In Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede kunnen patiënten eten en drinken bestellen wanneer zij dat willen. Hiervoor ligt vanaf donderdag op elk nachtkastje een reguliere of speciale visuele menukaart voor patiënten die moeite hebben met lezen of de Nederlandse taal. Elk gerecht staat afgebeeld met een foto. “Het blijkt dat veel mensen het lastig vinden om eten van de menukaart uit te kiezen en te bestellen”, zegt Inez Jans, diëtist in Ziekenhuis Gelderse Vallei. “Daarom hebben we menukaarten laten maken met foto’s van de gerechten. Op deze manier kan echt èlke patiënt kiezen wat hij of zij wil eten.” “De menukaarten zijn ook heel geschikt voor anderstaligen of mensen met dementie of afasie”, vult Annelies Ruitenschild, teamleider voeding, aan. “We zijn trots op het resultaat.” Voedingsrichtlijnen Voor patiënten zijn er verschillende menukaarten: een algemene menukaart en menukaarten afgestemd op een natriumbeperkt of energie- en eiwitverrijkt dieet. Daarnaast zijn er menukaarten voor patiënten die alleen maar vloeibare, gemalen of fijn gemalen voeding mogen en aparte menu’s voor de kinderafdeling. De menu’s zijn allemaal volgens de laatste voedingsrichtlijnen samengesteld, met als basis de nieuwe Schijf van Vijf. Als de bestelling is opgegeven, wordt deze direct bereid en binnen 45 minuten bij de patiënt bezorgd. Familie of bezoek kan ook gebruikmaken van de maaltijdvoorziening van het Edese ziekenhuis. Bron: Gelderse Vallei/@FoodClicks

Zorgcatering - In Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede kunnen patiënten eten en drinken bestellen wanneer zij dat willen. Hiervoor ligt vanaf donderdag op elk nachtkastje een reguliere of speciale visuele menukaart voor patiënten die moeite hebben met lezen of de Nederlandse taal. Elk gerecht staat afgebeeld met een foto. “Het blijkt dat veel mensen het lastig vinden om eten van de menukaart uit te kiezen en te bestellen”, zegt Inez Jans, diëtist in Ziekenhuis Gelderse Vallei. “Daarom hebben we menukaarten laten maken met foto’s van de gerechten. Op deze manier kan echt èlke patiënt kiezen wat hij of zij wil eten.” “De menukaarten zijn ook heel geschikt voor anderstaligen of mensen met dementie of afasie”, vult Annelies Ruitenschild, teamleider voeding, aan. “We zijn trots op het resultaat.” Voedingsrichtlijnen Voor patiënten zijn er verschillende menukaarten: een algemene menukaart en menukaarten afgestemd op een natriumbeperkt of energie- en eiwitverrijkt dieet. Daarnaast zijn er menukaarten voor patiënten die alleen maar vloeibare, gemalen of fijn gemalen voeding mogen en aparte menu’s voor de kinderafdeling. De menu’s zijn allemaal volgens de laatste voedingsrichtlijnen samengesteld, met als basis de nieuwe Schijf van Vijf. Als de bestelling is opgegeven, wordt deze direct bereid en binnen 45 minuten bij de patiënt bezorgd. Familie of bezoek kan ook gebruikmaken van de maaltijdvoorziening van het Edese ziekenhuis. Bron: Gelderse Vallei/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid