Foodservice start jaar met een omzetplus


Ontwikkeling - De Foodservicemarkt is het jaar gestart met een groei van 1,9% ten opzichte van week 1 t/m 4 van 2015. De groei in horeca is minder omdat vorig jaar Oud en Nieuw in periode 1 viel en dit jaar niet. Catering deed het daarentegen beter omdat er meer werkdagen in de periode vielen. Binnen de horeca (+0,2%) deden de restaurants het in 2016 p1 relatief goed (+2%). Bij de Catering (+9%) gaven bedrijven in 2016p1 een hogere groei (+13%) dan instellingen (+4%). Na de piek in december 2015 (+10%) was het in 2016 p1 een pas op de plaats voor de horeca: +0,2%. Oud en Nieuw telde nog bij de laatste rapportageperiode van 2015, waardoor de vrije tijd in 2016 p1 minder was dan in 2015 p1. Het was daarnaast een natte start van het jaar (104 mm neerslag tegen 82 mm begin 2015). Het gestegen consumentenvertrouwen gaf daarentegen positieve impuls voor buitenshuis eten en drinken. Zorg in de plus Waar catering nog slechts een bescheiden groei pakte in 2015p13,is in 2016 p1 een inhaalslag (+9%) te zien. De bestedingen in bedrijfsrestaurants kenden een opleving door meer werkdagen: +13%. Bij zorginstellingen was eindelijk weer eens periode waar een plus geboekt werd: +4%. Bron: Foodservice XS

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid