Frans van Rooij vertrekt als directeur ProFri
Persoonlijk – Frans van Rooij, directeur van branchevereniging ProFri, heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders, bekendgemaakt dat hij al zijn functies neerlegt. Een opvolger is nog niet gevonden.
De bekendmaking maandagochtend dat Van Rooij ging vertrekken was voor veel leden tijdens de jaarvergadering een verrassing. Van Rooij gaf in een toelichting aan om privéredenen te moeten stoppen. Hij had zichtbaar moeite met die mededeling.
Nederlands Frituurcentrum
Van Rooij is al heel veel jaren actief betrokken binnen de cafetariasector. Hij heeft ook aan de basis gestaan van de oprichting van ProFri. Daarnaast is hij initiatiefnemer geweest van het Nederlands Frituurcentrum en is hij nauw betrokken geweest bij diverse opleidingen binnen de fastservicesector. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter diverse keurmerken en andere publicaties en initiatieven, die de sector in een positief daglicht zette. Zoals zijn tomeloze inzet om de Nederlandse snackbar als cultureel erfgoed erkent te krijgen.
Ketelaffaire
Ook bij de zogenaamde ‘ketelaffaire’ over de snel lekkende ketels van bakwandenproducent Kiremko was hij nauw betrokken en ook niet te beroerd om vergaande stappen te ondernemen in het belang van ‘zijn’ ondernemers.
Staande ovatie
Van Rooij kreeg bij zijn bekendmaking als dank voor zijn inzet de afgelopen jaren een staande ovatie van de aanwezige ondernemers. Als geen ander wist Van Rooij ook de belangen te verdedigen van de zelfstandige cafetariaondernemers. Ook was hij een vaak geziene gast aan de discussie- en mediatafels als het ging om de belangen van de cafetariasector.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtAlide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri
Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.
Lees berichtPrijsontwikkeling cafetaria’s in 2024 stabiel
Analyse - Na 2 jaar van substantiële prijsstijgingen is het beeld over de eerste maanden van 2024 nu veel constanter. De prijsstijgingen zoals uit het verleden doen zich nu niet meer zo sterk voor.
Lees bericht