Frietspeciaalzaak Pieperz wil volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen

Pieperz is een friteszaak in Veghel die ernaar streeft haar klanten de allerbeste frites van Nederland te serveren

Formulenieuws - Cafetariabedrijf Pieperz heeft de operatie van de locatie in Veghel in handen gegeven van Bakerstreet. Het prijswinnende frietbedrijf hoopt met de stap te kunnen groeien. Voor volgend jaar staan er drie nieuwe locaties in de planning.

Pieperz is een friteszaak in Veghel die ernaar streeft aan haar klanten de allerbeste frites van Nederland te serveren. In de laatste editie van de jaarlijkse Fritestest van het Algemeen dagblad eindigde Pieperz op de derde plaats. Voor de initiatiefnemers achter Pieperz er nog een schepje bovenop te doen teneinde volgend jaar in de AD Fritestest de absolute nummer 1 van Nederland te zijn. Daarnaast organiseert Pieperz jaarlijks een proeverij met haar klanten om tot een nog betere friet te komen. Pieperz doet dit samen met aardappelveredelaar HZPC Holland. Volgens bedrijfsleider Adriaan van Grinsven is er nu een Pieperz 2.0 aardappel ontwikkeld die zich kenmerkt door de typische tijgerstrepen op de schil. “Met deze aardappel kunnen we onze gasten trakteren op een nóg beter frietje.” Volgens Van Grinsven heeft de nieuwe aardappel nog meer crunch en is deze nog romiger van smaak dan zijn voorganger.

Operator
Bakerstreet werkt als multi-brand operator voor diverse merken. De Shell-locaties met een Deli2go vormen met 62 vestigingen langs de snelweg verreweg de grootste formule. Daarnaast regelt Bakerstreet de operatie van veertien Deli by Shell punten, de zogenaamde non-highway-locaties waarvan een in Frankrijk, 148 sandwichpunten bij Shelllocaties en dan nog eens vier Bakery Cafés en vijf Deli Kitchens bij Albert Heijn. Naast de drie nieuwe vestigingen van Pieperz heeft Bakerstreet komend jaar elf nieuwe Shell-locaties in voorbereiding en drie vestigingen van Albert Heijn voor de Bakery Cafés en Kitchen. De Pieperz-locatie aan de Verlengde Noordkade in Veghel is heel recent door de initiatiefnemers Ron Fransen en Maarten Kanters van het Veghelse eventcateringbedrijf Fransen + Kanters overgedragen aan Ton Verhoeven, die op zijn beurt de exploitatie heeft overgedaan aan Bakerstreet.

Meer over Pieperz en Bakerstreet in de november-uitgave van @FoodClicks

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk