Hooghoudt opent eigen kruidentuin; kruiden voor jenever nu zelf verbouwd


Gedistilleerd - Verschillende kruiden die te proeven zijn in de jenevers van Hooghoudt, worden vanaf dit voorjaar verbouwd op Borg Ewsum, het landgoed dat in beheer is van Het Groninger Landschap. De kruidentuin stelt Hooghoudt in staat vanaf nu haar producten te verrijken met lokale producten. Daarbij wil het bedrijf de nadruk leggen op het ambachtelijke proces en de rol van 100% natuurlijke producten. “Toen ik vijf jaar geleden bij Hooghoudt kwam, werd er hard gewerkt, maar te weinig verteld”, zegt Arno Donkersloot, directeur Hooghoudt. “Terwijl er een prachtig historisch en ambachtelijk product gemaakt wordt in de distilleerderij. Dat ambacht en de kracht van natuurlijke producten willen we nu weer met iedereen delen. Het liefste op een manier die past bij onze regionale verbondenheid. Borg Ewsum is de perfecte plek om de rijkheid van jenever te laten zien.” Jacob Hooy, de originele kruidenleverancier van Hooghoudt, zal niet worden vervangen. Hooghoudt maakt jenevers, likeuren en siropen sinds 1888. Bron: Hooghoudt/@FoodClicks Gedistilleerd - Verschillende kruiden die te proeven zijn in de jenevers van Hooghoudt, worden vanaf dit voorjaar verbouwd op Borg Ewsum, het landgoed dat in beheer is van Het Groninger Landschap. De kruidentuin stelt Hooghoudt in staat vanaf nu haar producten te verrijken met lokale producten. Daarbij wil het bedrijf de nadruk leggen op het ambachtelijke proces en de rol van 100% natuurlijke producten. “Toen ik vijf jaar geleden bij Hooghoudt kwam, werd er hard gewerkt, maar te weinig verteld”, zegt Arno Donkersloot, directeur Hooghoudt. “Terwijl er een prachtig historisch en ambachtelijk product gemaakt wordt in de distilleerderij. Dat ambacht en de kracht van natuurlijke producten willen we nu weer met iedereen delen. Het liefste op een manier die past bij onze regionale verbondenheid. Borg Ewsum is de perfecte plek om de rijkheid van jenever te laten zien.” Jacob Hooy, de originele kruidenleverancier van Hooghoudt, zal niet worden vervangen. Hooghoudt maakt jenevers, likeuren en siropen sinds 1888. Bron: Hooghoudt/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid