Horeca plust, omzet catering stabiliseert


Cijfers – De omzet van de horeca in Nederland steeg in periode 9 (maand augustus) met 2 procent, terwijl de cateraars de verkopen zagen stabiliseren ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de Foodservice Monitor van Foodstep. De metingen zijn gebaseerd op voornamelijk grossiersdata (inkoop door horeca en catering). Het was in periode 9 van 2015 maar liefst gemiddeld per dag twee graden warmen dan in periode 9 in 2014 (17 graden versus 15 graden), maar er was ook meer neerslag (158 mm tegen 82 mm in vergelijking met vorig jaar). Alle sectoren in de horeca noteerden een groei. De drankensector liep voorop (2015p9: +4 procent) en maakte daarmee de daling vorig jaar goed (2014p9: -4 procent). De restaurants lieten ook een mooie groei zien van bijna 2,5 procent, waarmee de dip van vorig jaar meer dan goed gemaakt werd. De logiessector en verblijfrecreatie blijft profiteren van meer vakanties in eigen land en hield met +1,5 procent de opgaande lijn in eerdere kwartalen vast. De fastservice en facilitaire horeca hadden het meeste last van de regenperiodes, welke impulsief snacken ontmoedigen, maar kenden nog wel een kleine plus. Catering op nullijn Bij bedrijfsrestaurants en restaurants in instellingen wil het eten en drinken, voor zover ingekocht bij Foodservice groothandels, nog niet groeien. In periode 9 van 2015 ziet catering -0,1 procent staan ten opzichte van periode 9 in 2014 (uitbesteed catering en catering in eigen beheer samen). Over het gehele jaar sinds januari (YearToDate) staat de foodservicemonitor voor catering op -1,5 procent, waarbij bedrijven het beter doen dan zorginstellingen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid