Horeca verplicht tot verstrekken allergie-informatie


Horeca - Het aantal mensen met een allergie neemt toe. Reden voor het ministerie van VWS om horecagelegenheden te verplichten vanaf eind dit jaar informatie te verstrekken welke geserveerde ingrediënten allergische reacties kunnen uitlokken. Van restaurants tot snackbars, eind dit jaar moeten ze op basis van een EU-verordening laten weten welke ingrediënten ze gebruiken die allergische reacties kunnen uitlokken. Het is nog niet duidelijk hoe ze dat precies moeten doen. “Het zal niet om plakkaten aan de muur gaan”, aldus het ministerie van VWS. Koninklijke Horeca Nederland heeft vrijdag met het ministerie over de uitwerking van de verordening gesproken. Over uiterlijk twee weken wordt een concreet voorstel verwacht. Volgens het Voedingscentrum heeft ongeveer 1 tot 2 procent van de Nederlanders last van een voedselallergie. De meeste allergische reacties ontstaan op voedingsmiddelen zoals kippeneieren, pinda's, soja en producten met gluten zoals brood en pasta. Levensmiddelenfabrikanten moeten al langer allergie-informatie op hun supermarktproducten zetten. Bron: Nu.nl

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid