Horecava 2022 schuift door naar het voorjaar


Kwaliteit Horecava onder gegeven omstandigheden niet te waarborgen, beurs verschuift mogelijk naar het voorjaar / Foto bij: Floris Heuer

Beurzen - Vakbeurs Horecava 2022 gaat in januari niet door, maar wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in het voorjaar. Dit besluit heeft de organisatie, in afstemming met de horecabranche, genomen en is dinsdag bekendgemaakt.

Het organiseren van een Horecava ‘met een volledig en kwalitatief aanbod voor de gehele branche, waar fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan’, is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk, volgens de organisatie. Bovendien zou de kwaliteit van de beurs onvoldoende zijn gewaarborgd. De Horecava zou van 10 tot en met 13 januari 2022 worden gehouden in de RAI in Amsterdam.

Verantwoordelijkheid

Gesprekken met de partners en brancheorganisaties maakten duidelijk dat de markt momenteel dusdanig onder druk staat, dat het gekozen moment waarop Horecava 2022 zou plaatsvinden in januari niet de juiste is. Carlijn Groen – Wijnmalen (Director Food Horecava): “Een zeer heftige beslissing, we hadden het zo graag anders gezien en wilden zo graag met een prachtig fysiek evenement het nieuwe jaar aftrappen. Maar we kiezen ervoor om vanuit solidariteit, verantwoordelijkheid en marktleiderschap de Horecava te verschuiven. We zijn er op gericht alle ondernemers iets te bieden: van kennis tot kunde, van ontmoeten tot zaken doen. Met de aanhoudende druk op de markt kunnen we in deze tijd niet het event neerzetten zoals wij dat voor ogen hebben.”

Medio december

Komende dagen worden alle voor Horecava 2022 ingeschreven exposanten en partners persoonlijk benaderd. Medio december volgen nadere berichten over de plannen voor 2022.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Spaanse vakbeurs Alimentaria&Hostelco verwacht 15% groei

Vakbeurzen - Alimentaria&Hostelco, vakbeurs voor de sectoren voeding, dranken, foodservice en horeca-apparatuur, keert van 18 tot en met 21 maart 2024 terug naar de Gran Vía van Fira de Barcelona. De beurs toont een lijst van 900 internationale exposanten uit meer dan 60 landen.

Lees bericht


Jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.

Lees bericht

Melaard over Gastvrij: “Horecabeurs moet horeca uitstralen”

Vakbeurzen - Het wordt een jubileumeditie Gastvrij Rotterdam. De horecabeurs die maandag tot en met woensdag wordt gehouden in Rotterdam Ahoy is de tiende. En wat alle edities gemeen hebben met elkaar is de gerichte horeca-invulling. Managing Director en beursorganisator Robert Melaard is daar ook heel strikt in. “Soms is het verleidelijk om vierkante meters te verhuren aan partijen die...

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid