Horecava 2022 schuift door naar het voorjaar
Beurzen - Vakbeurs Horecava 2022 gaat in januari niet door, maar wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in het voorjaar. Dit besluit heeft de organisatie, in afstemming met de horecabranche, genomen en is dinsdag bekendgemaakt.
Het organiseren van een Horecava ‘met een volledig en kwalitatief aanbod voor de gehele branche, waar fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan’, is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk, volgens de organisatie. Bovendien zou de kwaliteit van de beurs onvoldoende zijn gewaarborgd. De Horecava zou van 10 tot en met 13 januari 2022 worden gehouden in de RAI in Amsterdam.
Verantwoordelijkheid
Gesprekken met de partners en brancheorganisaties maakten duidelijk dat de markt momenteel dusdanig onder druk staat, dat het gekozen moment waarop Horecava 2022 zou plaatsvinden in januari niet de juiste is. Carlijn Groen – Wijnmalen (Director Food Horecava): “Een zeer heftige beslissing, we hadden het zo graag anders gezien en wilden zo graag met een prachtig fysiek evenement het nieuwe jaar aftrappen. Maar we kiezen ervoor om vanuit solidariteit, verantwoordelijkheid en marktleiderschap de Horecava te verschuiven. We zijn er op gericht alle ondernemers iets te bieden: van kennis tot kunde, van ontmoeten tot zaken doen. Met de aanhoudende druk op de markt kunnen we in deze tijd niet het event neerzetten zoals wij dat voor ogen hebben.”
Medio december
Komende dagen worden alle voor Horecava 2022 ingeschreven exposanten en partners persoonlijk benaderd. Medio december volgen nadere berichten over de plannen voor 2022.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Spaanse vakbeurs Alimentaria&Hostelco verwacht 15% groei
Vakbeurzen - Alimentaria&Hostelco, vakbeurs voor de sectoren voeding, dranken, foodservice en horeca-apparatuur, keert van 18 tot en met 21 maart 2024 terug naar de Gran Vía van Fira de Barcelona. De beurs toont een lijst van 900 internationale exposanten uit meer dan 60 landen.
Lees berichtJubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records
Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.
Lees berichtMelaard over Gastvrij: “Horecabeurs moet horeca uitstralen”
Vakbeurzen - Het wordt een jubileumeditie Gastvrij Rotterdam. De horecabeurs die maandag tot en met woensdag wordt gehouden in Rotterdam Ahoy is de tiende. En wat alle edities gemeen hebben met elkaar is de gerichte horeca-invulling. Managing Director en beursorganisator Robert Melaard is daar ook heel strikt in. “Soms is het verleidelijk om vierkante meters te verhuren aan partijen die...
Lees berichtLatijns-Amerikaans restaurant Selva opent in nhow Amsterdam RAI
Hotel – Een nieuw culinair hoogstandje op de 24e verdieping van het designhotel nhow Amsterdam RAI heeft de deuren geopend. Deze culinaire bestemming draagt de naam Selva en is een ode aan het regenwoud en een creatieve samensmelting van Minor Hotels en Younique Concepts.
Lees berichtGastvrij Rotterdam zet horecapersoneel in campagne centraal
Campagne - De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, die van 18 tot en met 20 september in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, krijgt ter gelegenheid van de tiende editie een nieuw campagnebeeld. Centraal daarin staat de horecaprofessional.
Lees bericht‘Ouwe Taart’ appeltaart voortaan bij StationsHuiskamers NS
Stationswinkel – Bij de StationsHuiskamers van de NS liggen voortaan de appeltaartjes van ‘Ouwe Taart’. Van deze taartjes gaat een deel van de opbrengst naar de Stichting Met je Hart, die zich inzet om de eenzaamheid onder ouderen te verminderen.
Lees bericht