Huuskes neemt separate dieetkeuken in gebruik

Veiligheid is bij de bereiding van de maaltijden van het grootste belang

Zorg - Huuskes, specialist in maaltijden voor de zorg, heeft deze week een locatie opgestart die helemaal is ingericht op de bereiding van gerechten zonder allergenen. Met de ingebruikname van een aparte, modern geoutilleerde dieetkeuken in Oldenzaal speelt Huuskes in op een stijgende vraag naar allergenenvrije voeding, en naar meer variatie op dit gebied.

In de nieuwe keuken richt Huuskes zich op meerdere dieetvormen: glutenvrij, lactosevrij, kipeiwit-vrij, koemelk-eiwitvrij en pinda- en notenvrij. De nadruk ligt op het ‘pure koken’, met zo min mogelijk toevoegingen. Het brede assortiment is gebaseerd op de reguliere jaarcyclussen die het bedrijf aanbiedt; van alle gerechten van het zogenoemde ABC-menu van Huuskes is nu ook een allergenenvrije afleiding leverbaar. Het assortiment is in eerste instantie bestemd voor de bestaande klanten van Huuskes, maar zal op termijn zeker ook beschikbaar zijn voor andere partijen.

Bij de bereiding van allergenenvrije voeding is veiligheid van het grootste belang, want voor mensen met een voedselallergie kunnen allergenen letterlijk levensgevaarlijk zijn. Met het oog daarop zijn de medewerkers van de dieetkeuken grondig getraind en worden er strenge eisen gesteld aan de leveranciers van grondstoffen. Verder worden de gerechten geleverd in een speciale, gesealde verpakking die voorkomt dat er bij de eindgebruiker nabesmetting kan optreden.

Voornaamste aanleiding voor dit initiatief van Huuskes is het feit dat steeds meer mensen last hebben van voedselallergieën. Van de volwassenen kampt 1 à 2 procent met een dergelijke allergie, bij kinderen is dat zelfs 5 à 8 procent.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek