Huuskes neemt separate dieetkeuken in gebruik


Zorg - Huuskes, specialist in maaltijden voor de zorg, heeft deze week een locatie opgestart die helemaal is ingericht op de bereiding van gerechten zonder allergenen. Met de ingebruikname van een aparte, modern geoutilleerde dieetkeuken in Oldenzaal speelt Huuskes in op een stijgende vraag naar allergenenvrije voeding, en naar meer variatie op dit gebied. In de nieuwe keuken richt Huuskes zich op meerdere dieetvormen: glutenvrij, lactosevrij, kipeiwit-vrij, koemelk-eiwitvrij en pinda- en notenvrij. De nadruk ligt op het ‘pure koken’, met zo min mogelijk toevoegingen. Het brede assortiment is gebaseerd op de reguliere jaarcyclussen die het bedrijf aanbiedt; van alle gerechten van het zogenoemde ABC-menu van Huuskes is nu ook een allergenenvrije afleiding leverbaar. Het assortiment is in eerste instantie bestemd voor de bestaande klanten van Huuskes, maar zal op termijn zeker ook beschikbaar zijn voor andere partijen. Bij de bereiding van allergenenvrije voeding is veiligheid van het grootste belang, want voor mensen met een voedselallergie kunnen allergenen letterlijk levensgevaarlijk zijn. Met het oog daarop zijn de medewerkers van de dieetkeuken grondig getraind en worden er strenge eisen gesteld aan de leveranciers van grondstoffen. Verder worden de gerechten geleverd in een speciale, gesealde verpakking die voorkomt dat er bij de eindgebruiker nabesmetting kan optreden. Voornaamste aanleiding voor dit initiatief van Huuskes is het feit dat steeds meer mensen last hebben van voedselallergieën. Van de volwassenen kampt 1 à 2 procent met een dergelijke allergie, bij kinderen is dat zelfs 5 à 8 procent. Bron: @FoodClicks Zorg - Huuskes, specialist in maaltijden voor de zorg, heeft deze week een locatie opgestart die helemaal is ingericht op de bereiding van gerechten zonder allergenen. Met de ingebruikname van een aparte, modern geoutilleerde dieetkeuken in Oldenzaal speelt Huuskes in op een stijgende vraag naar allergenenvrije voeding, en naar meer variatie op dit gebied. In de nieuwe keuken richt Huuskes zich op meerdere dieetvormen: glutenvrij, lactosevrij, kipeiwit-vrij, koemelk-eiwitvrij en pinda- en notenvrij. De nadruk ligt op het ‘pure koken’, met zo min mogelijk toevoegingen. Het brede assortiment is gebaseerd op de reguliere jaarcyclussen die het bedrijf aanbiedt; van alle gerechten van het zogenoemde ABC-menu van Huuskes is nu ook een allergenenvrije afleiding leverbaar. Het assortiment is in eerste instantie bestemd voor de bestaande klanten van Huuskes, maar zal op termijn zeker ook beschikbaar zijn voor andere partijen. Bij de bereiding van allergenenvrije voeding is veiligheid van het grootste belang, want voor mensen met een voedselallergie kunnen allergenen letterlijk levensgevaarlijk zijn. Met het oog daarop zijn de medewerkers van de dieetkeuken grondig getraind en worden er strenge eisen gesteld aan de leveranciers van grondstoffen. Verder worden de gerechten geleverd in een speciale, gesealde verpakking die voorkomt dat er bij de eindgebruiker nabesmetting kan optreden. Voornaamste aanleiding voor dit initiatief van Huuskes is het feit dat steeds meer mensen last hebben van voedselallergieën. Van de volwassenen kampt 1 à 2 procent met een dergelijke allergie, bij kinderen is dat zelfs 5 à 8 procent. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht


Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht


Nieuw voedingsconcept VersZorgende voor kleinschalige zorg

Zorg - Voor de kleinschalige zorg in Nederland is het voedingsconcept VersZorgende ontwikkeld. Het concept gaat uit dat mensen, de zogeheten VersZorgenden, het proces rond eten en drinken in een woonvorm op zich nemen en zodoende het zorgpersoneel ontlasten. Bij dit proces worden zoveel mogelijk de cliënten van de woonvorm betrokken.

Lees bericht



Marc de Swart vertrekt bij SuperTrade

Persoonlijk - Het bestuur van SuperTrade heeft een toekomstvisie voor de inkoopvereniging geformuleerd die niet aansluit op de persoonlijke ambitie van haar directeur Marc de Swart en daarom gaat hij SuperTrade verlaten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid