Jamie’s Italian Rotterdam helpt slachtoffers Italië
Hulpactie - Jamie’s Italian Rotterdam serveert een week lang de pasta all’Amatriciana als special om de slachtoffers van de aardbeving in Italië te helpen. Per verkochte pasta wordt 2 euro gedoneerd aan het Italiaanse Rode Kruis. Italiaanse restaurants wereldwijd is gevraagd om voor elk bord pasta all’Amatriciana dat ze serveren, een donatie te doen voor het stadje Amatrice waar deze pasta vandaan komt. Het Italiaanse stadje is woensdag bij de aardbeving voor een groot deel verwoest. Het idee komt van de blogger Paolo Campana uit Rome, en is ontstaan 'vanuit de wens om de slachtoffers te kunnen helpen'. In Amatrice zou dit weekeinde het vijftigste jaarlijkse voedselfestival worden gehouden waarbij de spaghetti all'Amatriciana centraal zou staan. Dit gerecht van tomatensaus, varkenswangspek en pecorino zou eeuwen geleden voor het eerst in het stadje zijn gemaakt. Het gerecht is populair geworden dankzij de schaapherders uit Amatrice, die hun vlees en kazen in de zeventiende eeuw in de steden probeerden te verkopen. De tomaten werden er een eeuw later aan toegevoegd. Bron: @FoodClicks
Hulpactie - Jamie’s Italian Rotterdam serveert een week lang de pasta all’Amatriciana als special om de slachtoffers van de aardbeving in Italië te helpen. Per verkochte pasta wordt 2 euro gedoneerd aan het Italiaanse Rode Kruis. Italiaanse restaurants wereldwijd is gevraagd om voor elk bord pasta all’Amatriciana dat ze serveren, een donatie te doen voor het stadje Amatrice waar deze pasta vandaan komt. Het Italiaanse stadje is woensdag bij de aardbeving voor een groot deel verwoest. Het idee komt van de blogger Paolo Campana uit Rome, en is ontstaan 'vanuit de wens om de slachtoffers te kunnen helpen'. In Amatrice zou dit weekeinde het vijftigste jaarlijkse voedselfestival worden gehouden waarbij de spaghetti all'Amatriciana centraal zou staan. Dit gerecht van tomatensaus, varkenswangspek en pecorino zou eeuwen geleden voor het eerst in het stadje zijn gemaakt. Het gerecht is populair geworden dankzij de schaapherders uit Amatrice, die hun vlees en kazen in de zeventiende eeuw in de steden probeerden te verkopen. De tomaten werden er een eeuw later aan toegevoegd. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Jamie’s Pizzeria opent half maart in Arnhem
Formulenieuws – Jamie's Pizzeria, de restaurantformule van de Britse chefkok Jamie Oliver, opent half maart aan de Koningsstraat in Arnhem. Dat heeft dagblad De Gelderlander laten weten. De Nederlandse restaurants vallen allemaal onder de Jamie Oliver Restaurant Groep Nederland en hebben geen last van moeilijkheden die de zaken ondervinden in Engeland. Arnhem is na Rotterdam en Den Haag de derde Nederlandse...
Lees bericht156 oorlogskinderen geholpen door actie bakkerij ‘t Stoepje
Actie - Bakkerij ‘t Stoepje heeft maar liefst 300.000 vredeskrentenbollen verkocht tijdens de #saypeace campagne van War Child. De marktbakkers van ’t Stoepje haalden hiermee een bedrag van 15.000 euro op voor kinderen in oorlogsgebieden. De cheque-overhandiging aan de directeur van War Child, Tjipke Bergsma, vond vandaag plaats op de markt in Putten. Een maand lang hebben de bakkers van ‘t Stoepje...
Lees berichtJamie’s Italian opent tweede restaurant
Horeca - Jamie’s Italian opent een tweede restaurant in Nederland. Dit restaurant zal in het voorjaar van 2017 worden geopend in het Sijthoff gebouw, in de binnenstad, van Den Haag. Het eerste restaurant vestigde zich in de Markthal in Rotterdam. Jamie’s Italian Nederland is onderdeel van Italian Food Concepts, de exclusieve partner van Jamie’s Italian in Nederland, België...
Lees bericht