Kenners jureren in Hilton Amsterdam 250 soorten fijne chocolade


Competitie - Ruiken, proeven, beoordelen; experts uit de hele wereld zijn komend weekend in Hilton Amsterdam bijeen om chocola te jureren in het kader van de European Bar Semi Final van de International Chocolate Awards. Bij de Europese Bar Semi Final 2017 gaat het om cacaoproducten, variëteiten en kwaliteit van de productie van origine chocolade. De jury - bestaande uit chocoladekenners - beoordeelt meer dan tweehonderdvijftig producten ‘blind’ aan de hand van een ingenieus gedigitaliseerd jureringssysteem. De organisatie achter de International Chocolate Awards vraagt met deze wereldwijde competities aandacht voor de erkenning en het belang van kleinschalig geproduceerde fijne chocolade. Aan deze competitie nemen zo’n 70 (kleinschalige) chocoladeproducenten deel uit Europa, Midden-Oosten en Afrika. De winnaars gaan door naar de wereldfinale in oktober in Londen. Er zijn veel verschillende cacaosoorten en grote verschillen in herkomst. Kenmerkend zijn een meer of minder breed smaakpalet, textuur en karakter. Naast donkere chocola worden voor het eerst ook melkchocoladerepen beoordeeld met 50% of meer cacao. Amsterdam is voor de derde keer gastheer van deze Europese competitie. Bron: Chocoa Competitie - Ruiken, proeven, beoordelen; experts uit de hele wereld zijn komend weekend in Hilton Amsterdam bijeen om chocola te jureren in het kader van de European Bar Semi Final van de International Chocolate Awards. Bij de Europese Bar Semi Final 2017 gaat het om cacaoproducten, variëteiten en kwaliteit van de productie van origine chocolade. De jury - bestaande uit chocoladekenners - beoordeelt meer dan tweehonderdvijftig producten ‘blind’ aan de hand van een ingenieus gedigitaliseerd jureringssysteem. De organisatie achter de International Chocolate Awards vraagt met deze wereldwijde competities aandacht voor de erkenning en het belang van kleinschalig geproduceerde fijne chocolade. Aan deze competitie nemen zo’n 70 (kleinschalige) chocoladeproducenten deel uit Europa, Midden-Oosten en Afrika. De winnaars gaan door naar de wereldfinale in oktober in Londen. Er zijn veel verschillende cacaosoorten en grote verschillen in herkomst. Kenmerkend zijn een meer of minder breed smaakpalet, textuur en karakter. Naast donkere chocola worden voor het eerst ook melkchocoladerepen beoordeeld met 50% of meer cacao. Amsterdam is voor de derde keer gastheer van deze Europese competitie. Bron: Chocoa

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht





Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Overname - Het Brabantse premium chocolademerk Coco & Sebas heeft overeenstemming bereikt met de curator van Handelsonderneming Min B.V. over de doorstart van het grootste deel van de door haar geëxploiteerde Leonidas-winkels en de distributieactiviteiten in Roosendaal.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid