Koks en jagers in actie om Nederlands wild op de menukaart te houden


Horeca – Jonnie Boer van De Librije, persoonlijk lid van Euro-Toques Nederland en meester-kok van De Librije, heeft twee wilde eenden overhandigd gekregen van Laurens Hoedemakers directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Met de overhandiging van de wilde eenden van Nederlandse bodem, bezegelen zij de start van hun samenwerking. In de komende periode zullen de koks en de jagers een aantal gezamenlijke activiteiten opzetten met als doel het wild uit eigen land op de kaart te zetten bij politiek en publiek. In het najaar van 2014 staat de behandeling van de nieuwe Natuurwet op de agenda van de Tweede Kamer. Een aantal politieke partijen heeft zich in de aanloop naar de wet hard gemaakt voor de beëindiging van het jagen ten behoeve van consumptie. Dat druist in tegen alle maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en mag dus niet gebeuren, vinden zowel de koks als de jagers. Dit uitgangspunt vormt de basis van de samenwerking tussen Euro-Toques Nederland en KNJV. In de ruim 100 restaurants die aangesloten zijn bij Euro-Toques Nederland ( ETN)  is een steeds grotere vraag naar wild van Nederlandse bodem. ‘Het kan niet zo zijn, dat wij straks gedwongen zijn om uitsluitend haas of eend uit het buitenland te kunnen aanbieden,’ zegt Jonnie Boer. ‘Wild van Nederlandse bodem vormt een prachtig product dat prima past in de beleidslijn van een duurzame voedselketen.’ Bron: Euro-Toques Nederland

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid