Lekkerland gaat nieuw dc bouwen in Waddinxveen


Het nieuwe, gasloze distributiecentrum dat Lekkerland bouwt langs de A12

Groothandel - Lekkerland Nederland gaat de distributie vanuit Waddinxveen, waar het drie verschillende locaties heeft, concentreren. De distributiecentra in de omgeving van Distripark A12 zullen worden ondergebracht in een nieuw te bouwen distributiecentrum dat Lekkerland in september 2024 in gebruik wil nemen.

Klanten van Lekkerland worden op dit moment beleverd vanuit een van de distributiecentra in Waddinxveen, Son en Meppel. “Het concentreren van de distributie past in de visie van Lekkerland om ‘Your most convenient partner’ te zijn voor de klanten, die hen maximaal ontzorgt,” aldus John van den Berg, Directeur Operations. Het nieuwe terrein van ca. 60.000m2 ligt direct aan de afslag van de snelweg A12 en is daardoor makkelijk bereikbaar en goed gelegen in het hart van de Randstad. Door de uitbreiding met dit nieuwe logistieke centrum creëert Lekkerland in Waddinxveen in totaal 40.000m2 aan logistieke vloeroppervlakte en met een totaal wagenpark van circa 174 vrachtwagens. “We zijn druk bezig met het ontwerp van de interne logistieke processen, die voor een groot gedeelte ondersteund worden door ‘voice en pick-to-light picking,” aldus John van den Berg. Montea is de projectontwikkelaar die Lekkerland begeleidt in de realisatie van het nieuwe logistieke centrum, waarbij de nadruk ligt op een duurzame ontwikkeling: het gebouw is gasloos, regenwater wordt hergebruikt en het dak is uitgerust met zonnepanelen.

Toekomstproof en duurzaam

Volgens Van den Berg is Lekkerland met het nieuwe dc voorbereid op groei naar de toekomst toe en realiseert het bedrijf zo nog beter haar logistieke duurzaamheidsdoelstellingen. “We zijn blij dat we met deze locatie een strategische plek hebben gevonden die een toekomstbestendige en duurzame oplossing biedt voor onze logistieke activiteiten en bijdraagt aan onze klantbehoefte qua betrouwbaarheid in leveren.”

Bron: Lekkerland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo opent Europa’s grootste mechanische verscentrum

Distributiecentrum - Deze week heeft Jumbo Supermarkten het gemechaniseerd centraal distributiecentrum (CDC) voor versproducten officieel in gebruik genomen. Hierdoor kunnen klanten van Jumbo rekenen op nog versere producten doordat deze artikelen na productie sneller in de winkel liggen.

Lees bericht










© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid