Lepeltje Lepeltje opent foodtruckseizoen op Bevrijdingsdag in Apeldoorn
Foodtrucks - Het cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt dit seizoen uit naar acht steden in Nederland. Het foodtruckseizoen trapt op Bevrijdingsdag af in Apeldoorn. Naast de nieuwe steden Leiden en Breda wordt Lepeltje Lepeltje dit jaar ook georganiseerd in Apeldoorn, Dordrecht, Amersfoort, Utrecht, Zwolle en Eindhoven. Tijdens het foodtruckfestival worden uiteenlopende gerechten geserveerd terwijl er bands spelen en dj’s draaien. Mobiele keukens serveren vers en ambachtelijk eten en richten zich volgens de organisatie op de omnivoor, carnivoor, herbivoor, snackliefhebber en fijnproever. Ook worden er speciaalbieren en wijnen geserveerd en is er een ‘mooie-spullen-markt’. De eerste editie van het culturele foodtruckfestival wordt van 5 t/m 7 mei gehouden in het Beekpark in Apeldoorn. Daarna gaat het naar Dordrecht (25 t/m 28 mei), Amersfoort (2 t/m 5 juni), Leiden (9 t/m 11 juni), Utrecht (23 t/m 25 juni), Zwolle (29 juni t/m 2 juli), Breda (25 t/m 27 augustus) en Eindhoven (22 t/m 24 september) Bron: @FoodClicks Foodtrucks - Het cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt dit seizoen uit naar acht steden in Nederland. Het foodtruckseizoen trapt op Bevrijdingsdag af in Apeldoorn. Naast de nieuwe steden Leiden en Breda wordt Lepeltje Lepeltje dit jaar ook georganiseerd in Apeldoorn, Dordrecht, Amersfoort, Utrecht, Zwolle en Eindhoven. Tijdens het foodtruckfestival worden uiteenlopende gerechten geserveerd terwijl er bands spelen en dj’s draaien. Mobiele keukens serveren vers en ambachtelijk eten en richten zich volgens de organisatie op de omnivoor, carnivoor, herbivoor, snackliefhebber en fijnproever. Ook worden er speciaalbieren en wijnen geserveerd en is er een ‘mooie-spullen-markt’. De eerste editie van het culturele foodtruckfestival wordt van 5 t/m 7 mei gehouden in het Beekpark in Apeldoorn. Daarna gaat het naar Dordrecht (25 t/m 28 mei), Amersfoort (2 t/m 5 juni), Leiden (9 t/m 11 juni), Utrecht (23 t/m 25 juni), Zwolle (29 juni t/m 2 juli), Breda (25 t/m 27 augustus) en Eindhoven (22 t/m 24 september) Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Rotterdam krijgt met SMASH een nieuwe hamburgerervaring
Horecaconcept – Rotterdam moet binnenkort een nieuw horecaconcept krijgen waar alles draait om de hamburger. Initiatiefnemer Diego Buik belooft een bescheiden menukaart maar ‘met de vertrouwde kwaliteit van Chef Diego en Diego’s Burgers, vertaald naar een 'diner-concept' met burgers, friet en dranken’.
Lees berichtFrietHoes wil de Van Dobben van de frietbakkers zijn
Interview - FrietHoes wil niet alleen de lekkerste friet brengen voor de horeca, fastservice, evenementen en voor thuis, maar hecht ook veel waarde aan sociale aspecten. Daarom introduceerde FrietHoes eerder al het Frietje Sociaal, waarbij de koper van een frietje óók een frietje cadeau kan doen aan iemand die het net even meer nodig heeft. Sinds een jaar staat Marcel...
Lees berichtGroei aantal foodtrucks blijft doorgaan
Analyse – Het aantal foodtrucks in Nederland blijft groeien. In 2017 telde het KVK Handelsregister net geen 1.200 foodtrucks, in 2022 zijn dit er bijna 2.500. Een toename van 110% in 5 jaar tijd.
Lees berichtEde krijgt culinaire speelplaats het SmaakPark
Leisure - Fermentatie-auteur Christian Weij heeft er met zijn vrouw en voedingscoach Petra Busser bijna tien jaar aan gewerkt: het SmaakPark in Ede. Smaakpark een permanent foodfestival waar je alles kunt leren over duurzame en gezonde voeding.
Lees berichtFestival Lepeltje Lepeltje komt met Wijkt Uit-variant
Foodfestival – Het foodfestival Lepeltje Lepeltje is vanaf aankomend weekend niet te vinden in het Burgemeester Brouwerplantsoen in Amersfoort, maar op een zestal locaties in verschillende wijken van de Keistad, onder de naam ‘Lepeltje Lepeltje Wijkt Uit’.
Lees berichtBoerschappen opent drive thru in Breda
Drive Thru – Boerschappen, Home Made Chefs en Tasty Lemon hebben een drive thru georganiseerd met verschillende foodtrucks op het parkeerterrein van STRND in Breda. Bezoekers kunnen vanuit de auto hun producten en gerechten bij de verschillende partijen bestellen en vervolgens meenemen, of in de auto opeten.
Lees bericht