McDonald’s gaat McDelivery uitbreiden naar Rotterdam en Utrecht

Pilot McDelivery in Amsterdam succesvol afgerond en wordt nu uitgebreid naar Rotterdam en Utrecht

Fastservice – De pilot van McDonald’s met McDelivery in Amsterdam is een succes. Vanaf 19 september wordt de bezorging daarom uitgebreid naar Rotterdam en Utrecht. Dat laat het fastservicebedrijf vandaag in een persbericht weten.

Sinds 4 juli waren acht restaurants in Amsterdam van start gegaan met de bezorging van McDonald’s producten via UberEATS. De bezorging was een pilot. De meest opvallende resultaten uit de test waren; dat meer dan 83% van alle bestellingen positief werden beoordeeld door middel van een ‘duim omhoog’ van de gasten. Ook de gemiddelde bezorgtijd vanaf het moment van bestellen en bezorging van net iets boven de 20 minuten viel goed bij de gasten, volgens McDonald’s. De resultaten zijn aanleiding de bezorging verder uit te breiden met zes restaurants in Rotterdam en twee in Utrecht.

Ervaringen

Tijdens de pilot van McDelivery via UberEATS in Amsterdam zijn er veel ervaringen opgedaan met het bestellen, bereiden en bezorgen. In de praktijk bleek het inpassen van de bezorgbestellingen naast de gewone bestellingen in het restaurant probleemloos te verlopen. Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland: “We zien het aantal bestellingen van week tot week toenemen. Van alle McDonald’s restaurants die wereldwijd McDelivery bieden, scoort Nederland hoog op gasten die binnen vier weken nogmaals bestellen. Gasten zijn dus tevreden met de McDelivery-ervaring”.

Snelheid

Door de positieve reacties van gasten is het bestelgebied rondom de restaurants uitgebreid van 1200 naar 1500 meter. Steijaert: “Dat lijkt weinig, maar betekent bijna een verdubbeling van het woonoppervlak en daarmee ook een flinke toename van het aantal mensen dat kan bestellen." Hij is vooral tevreden over de snelheid van bereiden en bezorgen. "Van de ruim 20 minuten tussen bestelling en levering aan de deur, is de bereiding in het restaurant minder dan vier minuten. De koerier staat bovendien binnen de tien minuten al voor de deur nadat de bestelling gereed is." Het ontvangen en accepteren van de bestelling door de koerier en het rijden naar het restaurant beslaat de overige minuten. Pas als de koerier in het restaurant is, worden de frietjes bereidt en wordt de McFlurry of Milk Shake gemaakt.

Deelnemende bedrijven

Dinsdag 19 september om 11.00 uur beginnen de acht restaurants in Rotterdam en Utrecht officieel met McDelivery. In Utrecht zullen de McDonald’s restaurants Oude Gracht en Lange Vie McDelivery aanbieden. In Rotterdam doen de McDonald’s Coolsingel 44, Coolsingel 207, Oude Binnenweg, Zwart Janstraat, Hoogstraat en Korte Lijnbaan mee.

Bron: McDonald's/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek