Minister-president Rutte neemt rapport levensmiddelenindustrie in ontvangst
Bijeenkomst - Minister-president Rutte neemt maandag 25 april 2016 tijdens de eerste VoedselPoort het rapport ‘Spreek Smakelijk’ van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) in ontvangst. De FNLI is de koepelorganisatie voor bedrijven en brancheorganisaties in de Nederlandse levensmiddelenindustrie. In het rapport wordt ingegaan op de economische positie van de sector, maar ook op de wijze waarop aansluiting gevonden kan worden bij de samenleving. De minister-president ontvangt het rapport uit handen van Paul Polman (CEO Unilever) en FNLI-voorzitter Bas van den Berg (COO Royal FrieslandCampina). Met deze eerste VoedselPoort wordt vanuit de levensmiddelenindustrie een aftrap gegeven voor een bredere dialoog over voedsel. Bron: FNLI Bijeenkomst - Minister-president Rutte neemt maandag 25 april 2016 tijdens de eerste VoedselPoort het rapport ‘Spreek Smakelijk’ van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) in ontvangst. De FNLI is de koepelorganisatie voor bedrijven en brancheorganisaties in de Nederlandse levensmiddelenindustrie. In het rapport wordt ingegaan op de economische positie van de sector, maar ook op de wijze waarop aansluiting gevonden kan worden bij de samenleving. De minister-president ontvangt het rapport uit handen van Paul Polman (CEO Unilever) en FNLI-voorzitter Bas van den Berg (COO Royal FrieslandCampina). Met deze eerste VoedselPoort wordt vanuit de levensmiddelenindustrie een aftrap gegeven voor een bredere dialoog over voedsel. Bron: FNLI
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
JOGG wil betere bescherming jongeren tegen ongezonde voeding
Politiek – JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht, pleit voor het beter beschermen van jongeren tegen ongezonde voeding op social media. De oproep van JOGG komt vlak voor het debat in de Tweede Kamer woensdag over leefstijl en preventie, waar een verbod op kindermarketing hoog op de agenda staat.
Lees berichtHoreca, cultuur mogelijk toch tot 22.00 uur open’
Politiek – Hoewel de persconferentie met de definitieve beslissingen over de coronamaatregelen pas dinsdagavond is, heeft het kabinet, volgens diverse media, besloten dat de horeca en de cultuursector onder voorwaarden tot 22.00 uur open mag blijven.
Lees berichtKHN: Horeca klaar voor verantwoorde heropening
Horeca - De horeca kan per direct, maar anders uiterlijk 15 januari veilig open. Dat laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. De belangenvereniging heeft een routekaart gemaakt hoe de horeca gefaseerd op een veilige en verantwoorde wijze open kan.
Lees bericht‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’
Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.
Lees berichtTweede Kamer neemt motie aan om snel terrassen te openen
Politiek - Het kabinet moet snel gaan bekijken of na 15 maart de terrassen weer openkunnen. Een motie daartoe werd donderdag door alle fracties in de Tweede Kamer gesteund.
Lees berichtKabinet werkt aan heropening van de horeca
Politiek – Volgens RTL Nieuws werkt het kabinet aan een proef om 25 horecazaken onder bepaalde strikte voorwaarden open te laten gaan. Het wordt genoemd als onderdeel van een groter plan.
Lees bericht