Nederland kampt met tekort aan koks


Personeel - Stichting Vakbekwaamheid Horeca luidt de noodklok: er is een tekort aan koks. Vooral in het westen van het land, met name in de Randstad, blijven vacatures soms wel een halfjaar openstaan. Dat zegt Ricardo Eshuis, directeur van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca, in gesprek met NU.nl. “Nu wij uit de recessie komen, gaan mensen meer uit eten en komen er veel nieuwe eetgelegenheden bij. Daar zijn dus meer koks voor nodig”, legt Eshuis uit. Volgens Eshuis is er in Nederland wel genoeg animo voor de koksopleiding maar struikelen veel jonge studenten over de strenge taal- en rekeneisen in de MBO koksopleiding. “Er sneuvelen studenten die misschien niet perfect kunnen spellen, maar wel verdomd goed kunnen koken. Zonde.” Ook zou de keuze voor een andere carrière op latere leeftijd zorgen voor veel uitval bij koksopleidingen. “Werken in de horeca betaalt vaak niet goed, je maakt veel overuren en er is een gebrek aan doorgroeiperspectief. Dat maakt dat het voor jonge mensen onaantrekkelijk is om in deze richting te blijven werken.” Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid