Nederland kreeg er in 2015 duizend horecazaken bij, aantal cafés daalt


Horeca - In Nederland is afgelopen jaar het aantal horecazaken met duizend vestigingen toegenomen. Er kwamen vooral nieuwe quickservicerestaurants, lunchrooms en afhaal-bezorgzaken bij. Drankverstrekkers als bars en cafés hebben het moeilijk en zagen in 2015 het aantal vestigingen dalen. Dit blijkt uit cijfers dat onderzoeksbureau Datlinq vrijdag heeft gepubliceerd. Na een aantal zeer moeilijke jaren, laat de Nederlandse horeca in 2015 weer de opening van een groot aantal nieuwe zaken zien. Vooral het aantal afhaal- en bezorglocaties, lunchrooms en restaurants met een nationale keuken nam toe. Het aantal afhaal- en bezorgoutlets groeide het afgelopen jaar met 14 procent naar ruim 2.300 verkooppunten. Lunchrooms zijn eveneens aan een flinke opmars bezig en openden afgelopen jaar ruim 200 nieuwe vestigingen. Sinds 2010 is deze sector met ruim 55 procent gegroeid waardoor Nederland nu bijna tweeduizend lunchrooms telt. Het aantal restaurants met een nationale keuken herstelde het afgelopen jaar in aantal na de forse daling tijdens de economische crisis. Dissonant in de horecabranche vormen bars en cafés. Volgens Datlinq moesten in 2015 maar liefst 190 cafés hun deuren definitief sluiten. Ook het aantal discotheken nam opnieuw af. Sinds 2010 is het aantal discotheken in Nederland met bijna 40 procent afgenomen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid